Bencze János: A kánikula nyoma már az űrből is látható!

Bencze János: A kánikula nyoma már az űrből is látható!

A Jobbik agrárpolitikusa szerint az idei nyári hőség felperzselte a Kárpát-medencét. Felidézte, a rendszerváltás óta egyik kormány sem tett érdemi lépéseket a vízmegtartás érdekében. Bencze az egyre gyakoribbá váló aszályok elleni fellépést sürgeti.

"Na, ez tényleg látszik a Holdról is! A kánikula nyoma már az űrből is látható!" - írja posztjában a Jobbik agárpolitikusa.

Bencze szerint a NASA műholdfelvételei drámai képet festenek Magyarországról:

A 2024-es nyári hőség felperzselte a Kárpát-medencét. Júniusban még zöldellő tájainkat augusztusra sárgás-barnás színek váltották fel a hőhullámok és az extrém szárazság hatására. Az előrejelzések szerinte pedig az aszály egyre gyakoribb lesz, és a következő években akár 2-5 évente is bekövetkezhet

- hívta fel a figyelmet a ellenzéki párt országgyűlési képviselője, hozzátéve, hogy a folyamatra évtizedek óta figyelmeztetnek a szakemberek, a rendszerváltás óta azonban egyik kormány sem tett érdemi lépéseket a vízmegtartás érdekében.

Ez az elmúlt 35 év közös bűne! Cselekedni kell vagy az extrém időjárásnak visszafordíthatatlan következményei lesznek az ország mezőgazdaságára nézve!

- emelte ki Bencze János.

(Címlapkép: Bencze János/Alfahír)