Benzinár: sértődötten gúnyolódik Jakab Péteren Budai Gyula és a fizetett trollhadsereg

Benzinár: sértődötten gúnyolódik Jakab Péteren Budai Gyula és a fizetett trollhadsereg

Ráküldték a Fidesz-trollokat Jakab Péterre a Facebookon, miután a Jobbik és az ellenzéki összefogás addig követelte az üzemanyagárak csökkentését, hogy a kormány végül három hónapra, félmegoldásként 480 forintos plafont vezetett be.

A Jobbik elnöke a bejelentésre egy videóban reagált, ez alatt pedig többek között kommentelt Trombitás Kristóf fideszes aktivista, aki a Megafon Központ nevű, százmilliós költségvetésből működő propagandaszervezet tagjaként állt neki bohócozni Jakabot, de ugyanígy megjelent a szintén megafonos, politikai elemzőként eladott társa, Deák Dániel is, akiről nemrég megírtuk, hogy csak az október 2. és 31. közötti időszakban 37,7 millió forintot költött el Megafon-szponzorációként közösségimédia-hirdetéseire. Ezeken felül Budai Gyula országgyűlési képviselő is beszólt a Jobbik vezetőjének.

Budai, aki a kormányváltást követően elszámoltatási biztosként konkrétan hozzá sem tudott nyúlni a mindvégig főellenségként és főbűnösként számon tartott Gyurcsány Ferenchez, azt írta:

Gratulálunk Jakab „nagyot mondó” Péternek! Ezt is megcsinálta, mert ő egy zseni, és a mai napig nem érti, miért nem ő lett az ellenzék miniszterelnök jelöltje.

A fideszes politikus meglehetősen céltalannak tűnő gúnyolódása nem csak a kommentelők figyelmét keltette fel, de Jakab maga is válaszolt:

Na, megszólalt az egykori elszámoltatási kormánybiztos, aki senkit sem számoltatott el, helyette - biztosan terápiás jelleggel, hogy feldolgozza a kudarcot - naponta gyurcsányozik. Ha ugyanilyen elánnal csökkentenétek, Gyuszikám a benzin adóját - tudod, amit a főnököd követelt még ellenzékből - azt érezhetnénk, hogy még valami hasznotok is van. Így viszont csak a pénzt viszitek. Méghozzá piszok sokat. A 480 forintos benzinár felét. Még mindig. Jut eszembe ezt a pénzt hova teszitek, elszámoltatási kormánybiztos úr?

Jakab Péter nem véletlenül említette meg Budainak az adócsökkentést: bár ehhez az Európai Bizottsággal kellene tárgyalni, egyelőre a kormány ezt a munkát nem kezdte meg, így az árak befagyasztásával félmegoldásként a benzinkutakra hárította a veszteségeket. Pedig volt idejük tervezni: Orbán Viktornak már 2004-ben evidens volt, hogy az akkori, „nyerészkedő” kormánynak adót kell csökkentenie, ha túl drága az üzemanyag. Kormányzati pozícióban már nem gondolja, hogy erre lenne szükség.