Berúgta online kampányát a Fidesz, közel 25 milliót költött el Facebookon egy hét alatt

Berúgta online kampányát a Fidesz, közel 25 milliót költött el Facebookon egy hét alatt

A Fidesz az általa sokat kritizált Facebookon ezerszer annyit költött hirdetésekre, mint a DK. Emellett a fideszes influenszereket tömörítő Megafon is eltapsolt 46,5 milliót, szintén egyetlen hét alatt. Ez aztán a fair play.

Százszor annyit költött a Fidesz a kampány első hetében a Facebookon hirdetésekre, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK – derült ki az RTL Híradó riportjából.

László Róbert, a Political Capital választási szakértője a televíziónak elmondta: az európai parlamenti és az önkormányzati választási kampányban nincs költési limit, mindenki annyit fordíthat kampányolásra, „amennyi jól esik neki” - vagyis inkább „amennyije van”.

A csatorna gyűjtése szerint április 19. és április 25. között

🔴a Fidesz 24 467 207 forintot,

🔴a Momentum Mozgalom 259 792 forintot,

🔴míg a Demokratikus Koalíció 27 748 forintot fordított saját oldalának a hirdetéseire a közösségi médiában.

Mindez azt jelenti, hogy

a nagyobbik kormánypárt százszor annyit költött a saját posztjainak hirdetésére, mint a Momentum, és ezerszer annyit, mint a DK.

Szentkirályi Alexandra posztjait is agyonhirdetik

A jelöltek esetében is hasonlóan látványos a különbség.

Ugyancsak a fentebb említett időszakban a Fidesz csaknem 12,5 millió forinttal támogatta a főpolgármesteri tisztségért induló Szentkirályi Alexandra posztjait, és Orbán Viktor miniszterelnök bejegyzéseire is elköltött közel 5,5 millió forintot.

A DK eközben Molnár Csaba és Dobrev Klára EP-képviselői posztjait összesen 1 400 000 forintért hirdette.

Jól láthatóan a NER egyetlen garast sem sajnál arra, hogy a rogáni boszorkánykonyhában megszülető, általában egybites üzeneteket minél több emberhez eljuttassák a közösségi médiában.

A propagandaszócsőként funkcionáló fideszes influenszereket tömörítő Megafon 46,5 millió forintot költött egy hát alatt Facebook-hirdetésekre.

(Címlapkép: Alfahír grafika)