Betegektől gyűjt pénzt az érdi SZTK

A 2010-ben uniós és önkormányzati pénzből vásárolt műszereik ugyanis sorra romlanak el, ezért a kórházban most úgy döntöttek, a helyieket kérik meg adakozásra.

Hat éve 480 millió forint EU-pénzt fordíthattak új műszerek beszerzésére, a javítási és alkatrészpótlási költségek azonban már meghaladják a rendelő lehetőségeit, az elmúlt 6 évben 60 millió forintot kellett erre fordítaniuk. Az intézet főigazgatója a Híradónak azt mondta, most nincs olyan műszer, ami nem működik, de tavaly csak a röntgengép kiégett képcsövének javítása 8 millió forintba került. Az igazgató szerint várható, hogy ez az állagromlási folyamat felgyorsul.

Tavaly létrehoztak egy alapítványt 1,5 millió forinttal, azóta a betegek 700 ezret adományoztak, az önkormányzat 32 millió forinttal támogatta az intézményt.

T. Mészáros András, a település polgármestere elmondta, hogy a rendelő 130 ezer beteget lát el, évente nagyjából egymillió esetük van, ezért mennek tönkre a csúcsra járatott műszerek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kommentár helyett a Belügyminisztériumhoz irányította a stábot, onnan viszont nem jött válasz.

Az intézmény rendszeres látogatójaként még azt is hozzátehetném, az ott tapasztalható elképesztő zsúfoltság, sorok mellett nem csoda, hogy nem bírja már a rendelőintézet.

De nincs semmi veszve, ugyanis legalább az érdi stadion megújul.