A köztévé buktatta le, ahogy a kormánypropaganda csal a migrációs számokkal

A köztévé buktatta le, ahogy a kormánypropaganda csal a migrációs számokkal

A köztévé a ma reggeli Ma reggelben egészen durván alávágott a hivatalos migráns-politikának, főleg a Bakondi György-féle kommunikációnak. 

Történt ugyanis, hogy a lengyelországi helyzet kapcsán szóba került a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának tegnapi közlése, miszerint "több mint százezer határsértőt fogtak el idén eddig a magyar határon, és ezernél több embercsempész ellen indítottak eljárást".

Tényleg százezernyi ember tolong a határnál?!

A szakértőként meghívott Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese készséggel segített a magyarázattal

Mint mondta, ezek a magas számok stabilizálodhatnak,

"de ebben a statisztikában ott van a magyar gyakorlat is".

Azaz, hogy visszakísérik ezeket az embereket a határhoz, és nyilvánvalóan ők többször próbálkozhatnak és bizonyosan próbálkoznak is.

"Ez részben magyarázza is ezeket az óriási számokat is"

- adott magyarázatot a szakértő. 

Tehát, ha egy azon bevándorló háromszor (tízszer, százszor, stb.) kísérletezik az illegális határátlépéssel, de mindannyiszor elkapják, az Bakondi György matekja szerint három (tíz, száz, stb.) határsértőnek feleltethető meg.

Egyébként Janik Szabolcs elmondta azt is, hogy azért tényleg van egy "több ezres türelmetlen tömeg" a határtól délre, egészen Bosznia-Hercegovináig, és a Balkánon néhány tízezer ember folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy Nyugat-Európába jusson. Másrészt az intézet igazgatóhelyettese szerint a magyar hatóságok mára ügyesebbek, ugyanakkor még mindig át lehet jutni a határon - tette hozzá (nemrég 80 bevándorlót találtak egy teherautó rakterében Dunaföldvárnál - a szerk.).