Veszélyes úton: migránsok vertek meg egy magyar kamionost Franciaországban

Az M1 híradójának a kamionsofőr felesége levélben számolt be az esetről. Azt írta, férje a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában töltötte pihenőidejét, amikor hajnalban arra ébredt, hogy mozog a kamion. Miután kiszállt, négyen támadtak rá, hátulról fejbe vágták, a fejét, az arcát és a mellkasát ütötték egy vasszerszámmal. A férfinak sikerült visszamásznia a járműbe, ám a támadók betörték a fülke ablakát és tovább ütötték. Végül egy francia kamionos hívott segítséget.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=pmTd3_7dn28]

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke a híradónak azt mondta, a magyar nagykövetség munkatársai folyamatos kapcsolatban vannak a férfival és családjával. Egyelőre a nyelvi nehézségek leküzdése érdekében kértek segítséget, hogy kommunikálni tudjanak a hatóságokkal.

A rendőrség az orvosi ellátás után hallgatja majd ki a kamionsofőrt, addig ujjlenyomatokat gyűjtenek - tette hozzá.

 

„Elszemtelenedtek a bevándorlók" - ezt látják a megtámadott kamionosok

Az Alfahírnek Tóth Sándor, egy hazai fuvarozócég sofőrje nyilatkozott, aki saját maga is többször tapasztalta a Calais-ban lévő apokaliptikus állapotokat. Mint elmondta, a jelenség nem új: már 2006-ban is jellemző volt, hogy a francia kikötő környékén migránsok törték fel a raktereket, az ő kamionjáról egyszer 11 embert kellett leszedni.