Orbán Viktor majdnem 14 milliárd forintot mozgatott meg a "tömeges bevándorlás" miatt

Orbán Viktor majdnem 14 milliárd forintot mozgatott meg a "tömeges bevándorlás" miatt

Orbán Viktor miniszterelnök a legfrissebb Magyar Közlönyben két határozattal is érinti a bevándorlás kérdését, annak anyagi vonzatára tekintettel. A kormányfő jóváhagyta a rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez kapcsolódó, a Magyar Honvédség által végzett feladatok hatékony megvalósítása érdekében a "tömeges bevándorlás kezeléséhez kapcsolódó kiadások jogcímcsoport legfeljebb 3 034 590 473 forint összeggel történő túllépését". A fedezetet a 2022-es költségvetésből biztosítanák, és a támogatásból kicsivel több mint 1 milliárd menne a Magyar Honvédség idei személyi juttatásának növelésére. 

A rendkívüli migrációs nyomás kezeléséhez szükséges további források biztosításáról kiadott még egy határozatot, ebben már 10 884 000 000 forintos költségkeret túllépést hagyott jóvá, 2 milliárd jut a rendőrségnek, 128 millió a Katasztrófavédelemnek, valamint 5 millió a bíróságoknak személyi juttatások növelésére. 

Tehát 13 918 590 473 forintot vett ki a költségvetésből Orbán Viktor a bevándorlás elleni harcára,

annak ellenére is, hogy a miniszterelnök egy tavalyi nemzetközi sajtótájékoztatóján önmaga ismerte el, hogy

nincs annyi bevándorló a déli határnál, mint amennyit hírekben állítanak,

ugyanis a kormányzat kommunikációban nem a bevándorlók számát, hanem a határátlépési kísérleteket számolják - azt a látszatot keltve, hogy több tízezer ember van a kerítés másik oldalán. 

Egyébként egy márciusi miniszterelnöki rendelet értelmében szeptember 7-ig fenntartják a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet Magyarország egész területén.