A fideszes Gelencsér Attila 2015-ben még kereste a helyet a migránsoknak

Természetesen Somogyban is riogat a Fidesz, holott tőlük kéne tartani.

Tab, Taszár, Kapoly: ide telepítene migránsokat, az egykori, ma elhagyatott laktanyákba az ellenzék Somogy megyében – ez a legújabb fideszes panel, legutóbb Witzmann Mihály, a siófoki központú somogyi 4-es választókerület képviselőjelöltje adta ezt elő. De persze most a fideszesek szerint mindenütt az országban erre készül az ellenzéki jelölt, legyen az jobbikos, vagy MSZP-s. E közben az „Árpi lapjairól kitiltottak társasága” Facebook-oldal (melynek alapítói információnk szerint siófokiak és a nevéből is következően nem szimpatizálnak a dr. Lengyel Róbert független polgármester által 2014-ben legyőzött dr. Balázs Árpáddal, aki fideszes polgármesterként húsz éven át regnált a város élén) kiszúrta:

2015-ben még éppen a megye fideszesei mérték föl az üres somogyi laktanyákat abból a célból, hová lehetne migránsokat telepíteni.

A kaposváriak szerint városuk polgármesteréhez, Szita Károlyhoz igen közel álló Kapos.hu arról írt 2015-ben: Kaposújlak, Tab és Kapoly merült fel helyszínként. „Kaposújlakon a repülőtér jöhetne szóba a helyiek szerint. Itt korábban az amerikaiak is állomásoztak a délszláv háború idején. A repülőtér azonban magántulajdonban van – írta akkor a portál. – A másik somogyi befogadó állomás helyszíneként a Tabtól 12 kilométerre lévő lévő kapolyi volt szovjet laktanya merült fel. Itt mintegy száz hektáron barakkok és lakóépületek vannak. Az állaguk nagyon leromlott az elmúlt 25 évben. Tab polgármestere, Schmidt Jenő azt mondta, nagyon szigorú feltételek mellett elképzelhetőnek tartják a befogadó állomás létesítését. Igaz, az ingatlan a honvédség tulajdonában van, így annak felhasználásáról nem kell kikérniük a tabiak véleményét."

Kissé zavaros a kép, mert a Tab-közeli Kapolyon nem szovjet laktanya volt, hanem magyar, ellenben a Tabhoz tartozó Ugajpusztán valóban a szovjetek állomásoztak és az a laktanya is pusztul, de kicsire nem adunk, idézzük tovább a 2015-ös cikket: „Kaposvár fideszes országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila korábban azt mondta a menekülttáborokkal kapcsolatban, hogy a kormány egyelőre csak feltérképezi a tulajdonában lévő ingatlanokat:

"Olyan számosságú már a bevándorlói létszám, hogy valahol el kell őket helyezni addig is, amíg át nem esnek az eljárás folyamatán. Állami tulajdonú ingatlanok, vagy elhagyatott laktanyák jöhetnek szóba, ezeknek a listázása történt ezidáig."