Bírálta Orbán ársapkáját Szlovákia magyar miniszterelnöke

Bírálta Orbán ársapkáját Szlovákia magyar miniszterelnöke

Ódor Lajos, akit a pozsonyi kormányváság után nevezték ki a "szakértői" kormány élére úgy vélte, Magyarország esetében látható, hogy az árstopok nem működnek.

A Napunk.sk tudósítása szerint új szlovák kormányfő, első beszédében az inflációról ejtett szót, és azt említette, hogy a legrosszabb időszak már mögöttünk van.

Valószínűleg sikerül az év végére a infláció mértékét egyszámjegyűre csökkenteni. Ugyanakkor továbbra is problémát jelent az élelmiszer-infláció.

Ennek kapcsán jelentette ki, Ódor Lajos, “Magyarországgal kapcsolatban azt látjuk, hogy az árstop intézkedések nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Az ilyesfajta lépések torzítják a piacot, de nem csökkentik az inflációt, sőt!”

A szlovák jegybank alelnökéből lett miniszterelnök szerint a korábbi tapasztalatok alapján az áfacsökkentés sem lenne hatékony.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden levélben fejezte ki gratulációját Szlovákia új kormányfőjének – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Címlapkép: Ódor Lajos, az új, szakértői szlovák kormány magyar nemzetiségű miniszterelnöke elfoglalja hivatalát a pozsonyi kormányépületben a kormány kinevezési ünnepsége után, 2023. május 15-én. Ódor Lajos eddig a szlovák jegybank alelnökeként szolgált. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna