Nagyüzemben gyártotta az eredeti hőpapírra nyomtatott hamis BKK-bérleteket két férfi

Nagyüzemben gyártotta az eredeti hőpapírra nyomtatott hamis BKK-bérleteket két férfi

Őrizetbe vették a budapesti nyomozók azt a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy nagyüzemben hamisították a BKK bérleteket - írja a Police.hu. A BRFK még idén márciusban indított nyomozást, miután feljelentést tett a Budapesti Közlekedési Központ ismeretlen tettes ellen a hamis bérletek felbukkanása miatt.

A BRFK tájékoztatása szerint

a rendkívül jó minőségű hamisítványokat eredeti hőpapírra nyomtatták.

A BRFK nyomozói a BKK-val együttműködve azonosították a két feltételezett elkövetőt, akiket hétfőn Budapesten, illetve Pomázon fogtak el a rendőrök.

A nyomozók többszáz hamis bérletet, a bűncselekményhez használt eszközöket, anyagokat, valamint több mint egymillió forintot foglaltak le.

Az eljárás megállapításai szerint az elkövetők többezer olcsóbb jegy-, illetve bérletszelvényt vásároltak, amikről vegyi eljárással eltávolították az eredeti festéket, majd megrendelőik adataival nyomtatták újra a drágább bérleteket. Az eladók még garanciát is vállaltak: ha a vevők lebuknak, visszakapják pénzüket és kifizetik helyettük a bírságot.

A 47 éves K. Zsoltot és a 44 éves K. Krisztiánt a BRFK Vagyonvédelmi Osztályának nyomozói nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Értesüléseink szerint a két régi barát közül egyik férfi sem ismerte be a bűnösségét. Mindkettejüket őrizetbe vették, majd letartóztatták. A BRFK folytatja az eljárást, melynek során a gyanúsítottak köre tovább bővülhet.