Délután fél ötkor egy percre megáll a BKK és a Volánbusz is

Délután fél ötkor egy percre megáll a BKK és a Volánbusz is

A BKK és a Volánbusz is egyperces megállással emlékezik a békediktátum aláírásának időpontjában. 1920. június 4-én 16 óra 32 perckor a versailles-i kastélyrendszer Kis-Trianon kastélyának tükörtermében Benárd Ágost népjóléti és munkaügyi miniszter, valamint Drasche-Lázár Alfréd rendkívüli követ, államtitkár aláírták a szerződést.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban arra kérte a főváros lakosságát, hogy a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor álljon meg mindenki egy percre, hogy „közösen emlékezzünk Trianonra”. Ebben az időpontban az utasok egyperces megemlékezést hallgathatnak, amelynek idejére leállnak a közösségi közlekedési járművek.

A Volánbusz Zrt. ugyancsak ebben az időpontban szintén megállással emlékezik a diktátumra. A busztársaság által kiadott rendelkezés szerint lakott területen belül az erre kialakított öbölben 16 óra 30 perckor egyperces megállással emlékeznek a diktátum aláírására, illetve az autóbuszállomásokon is megemlékező szöveg hangzik fel 16.00-kor, 16.15-kor és 16.30-kor.

Volánbusz, Trianon