Kiderült, mikor és mennyi BKV dolgozót oltanak be a napokban

Kiderült, mikor és mennyi BKV dolgozót oltanak be a napokban

Az ATV Híradó korábban arról számolt be, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes közölte, megkezdik a metróvonalakon dolgozók beoltását. Mint azt a Főpolgármesteri Hivatal friss közleményében írja,

"a kormány a főváros többszöri kérésére most végre belátta mennyire fontos, hogy a fővárosi cégek kritikus területein dolgozó munkavállalók be legyenek oltva."

Közölték,

"a következő három napban ugyanis a BKV munkatársai közül összesen 138 főt oltanak be a Szent Imre Kórházban. A BKV Pandémiás Terve egyértelműen meghatározza a munkakörök prioritását az oltások szempontjából, így első körben azok kapják meg, akiknek kiesése kritikus helyzetben veszélyeztetné a közlekedés fenntartását, vagyis akik pótlását nem lehet megoldani. Ilyenek többek között a forgalmi menetirányítók, járműszerelő-specialisták vagy azok a munkatársak, akik nélkül az egész áramellátási rendszer üzemeltetése kerülne veszélybe".

A közleményben arra is rámutatnak, a fővárosi cégeknél rengeteg olyan munkavállaló van, aki a maga szakterületén nélkülözhetetlen, így feltétlenül szükséges, hogy ők minél hamarabb megkapják a koronavírus elleni vakcinát.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége nevében Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás VI. kerületi polgármester, társelnökök legutóbb az iskolai és óvodai ügyelet miatt fordultak a kormányzathoz, hogy az ügyeletben dolgozó pedagógusok kapják meg az oltást. Mint írják, remélik, hogy ez – az érintettek számára is – kiemelten fontos kérés minél hamarabb valós intézkedést von maga után és előrébb kerülhetnek ők is az oltási listán.

(atv.hu)