Bokros Lajos keresi a háttérhatalmat

"Bloomberg, a virágzó hegy, no nem Magyarország, hanem a volt New York-i (vigyázat, zsidó!) polgármester és milliárdos világvállalata. Amelyik képes volt „rárontani” a magyar nemzet bankjára azzal, hogy részletesen megírta nemcsak az igazságot, hanem a valóságot is. Hát kell-e jobb bizonyíték arra, hogy a Párizs - Tel Aviv - New York tengely működik?

Valami hibázik persze a logikában. Hol itt a háttérhatalom, amikor az amerikai liberális nagytőke képviselői nyíltan beszélnek? Hol itt az összeesküvés, amikor csak írnak, de nem cselekszenek? Eszük ágában sincs, hogy a magyar kormány közpénzeket eltitkoló szándékai (összeesküvés) és a jegybankelnök törvénysértő tevékenysége (fideszes háttérhatalom pénzügyi megalapozása) ellen saját maguk fellépjenek? Tudják, hogy nem az ő dolguk.

Igen, van összeesküvés, méghozzá belső: a velejéig romlott Fidesz-oligarchia ismételten tisztátalan választásokra készül. (...)

Jó lenne tiszta levegőt szívni egy olyan országban, amelyet nem kötnek gúzsba hazai háttérhatalmak hazai összeesküvései a magyar haza ellen.

Apropó, hány akadémikus távozott az MTA közgyűléséről, amikor a miniszterelnök elkezdett elmélkedni külföldi háttérhatalmakról?"

Bokros Lajos

Magam is nagy híve vagyok az iróniának, sőt, sokszor megkacagtat egy-egy jól eltalált cinikus gondolat is, ám akkor, amikor valakibe annyi humor szorult mint négy évadnyi Sas kabaréba és Heti Hetesbe összesen, ennek ellenére mégis vicceskedni próbál, akkor nagyon szomorú leszek.

asd