Az áruház tudomása szerint mindegyikük a Tesco partnere által üzemeltetett dolgozói büfében evett borsos tokányt hétfőn. Az eddigi információk alapján elképzelhető, hogy az ételmérgezéses tüneteket ez a vacsora okozta.
A dolgozói büfét a Tesco bezárta, a munkatársak és a vásárlók biztonsága érdekében az áruház egész területén extra fertőtlenítést rendelt el.
A szerkesztőségünk úgy döntött, segítünk, hogy máskor ne legyen baj a borsos tokányból.
MsPetra például így főzte volna meg:
A hozzávalók / 6 adaghoz
Az elősütéshez
60 dkg sertés rövidkaraj (vagy comb),
0.5 dl napraforgó olaj,
15 dkg finomliszt,
bors ízlés szerint,
só ízlés szerint.
A főzéshez
0.5 dl napraforgó olaj,
2 evőkanál finomliszt,
2 kk fűszerpaprika,
100 g sűrített paradicsom,
4 gerezd fokhagyma,
400 g zöldborsó (üveges),
1 dl víz,
bors ízlés szerint,
só ízlés szerint.
S most a lényeg, az elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon.
Az olajat, amiben sütöttük a húst, beletesszük egy közepes nagyságú edénybe, kipótoljuk további fél dl olajjal, 2 púpozott ek lisztet teszünk bele, majd zsemle barnára pirítjuk, végül belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát és további fél percig.
Lehúzzuk a lángról (máskülönben keserű lesz), 2 kk pirospaprikát és a sűrített paradicsomot hozzákeverjük, visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 1 dl vizet illetve a zöldborsót a levével együtt, elkeverjük, és beletesszük az elősütött húst.
Időszakos kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús megpuhul, közben vízzel lehet pótolni, ha nagyon elpárologna, érdemes fedőt használni.
Jó étvágyat!