Razziát tartott a brazil rendőrség a riói favellákban, több halott is van

Razziát tartott a brazil rendőrség a riói favellákban, több halott is van

Legkevesebb tizenegy ember vesztette életét a brazil rendőrség kedden pirkadat előtt végrehajtott razziájában Rio de Janeiro városának Vila Cruzeiro nevű szegénynegyedében - jelentette a G1 helyi hírportál a hatóságokra hivatkozva.

A G1 tudomása szerint a Comando Vermelho (Vörös kommandó) nevű bűnszervezet vezetőinek elfogására indított rendőrségi akció nyomán heves tűzpárbaj tört ki.

A halottak közül tízen feltételezett bűnözők voltak, illetve a golyózáporban a favela egyik lakója is halálos találatot kapott, és legalább ketten megsebesültek.

A katonai rendőrség és a szövetségi autópálya-rendőrség közös művelete során a hatóságok több járművet, gépfegyvereket, pisztolyokat és kézigránátokat is lefoglaltak.

A brazil rendőrség kábítószerkereskedők ellen indított egyik tavalyi akciójának legalább 28 halálos áldozata volt szintén Rio de Janeiro városában. A nagy befolyással rendelkező bűnszervezetek egymással is vetélkednek a szegénynegyedek, valamint a drogkereskedelem és egyéb illegális tevékenységek ellenőrzéséért.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}