Brenner Koloman: "Ne a fideszes csinovnyikok ellenőrizzék a tanárokat!"

Brenner Koloman: "Ne a fideszes csinovnyikok ellenőrizzék a tanárokat!"

A tanárokat nem elbocsátandó cselédnek, hanem felelős értelmiséginek tekintjük, ezért is tartjuk hibás lépésnek a Pintér miniszter úr által tervezett éves belső teljesítményértékelés bevezetését. 

- fogalmazta meg kritikáját Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai Facebook-bejegyzésében

"Ennek során ugyanis az intézményvezetők, illetve a fenntartó állam fideszes kinevezettjei hoznak személyi döntéseket arról, hogy ki kapjon több vagy kevesebb fizetést, illetve kinek a szakmai munkája megfelelő. Félreértés ne essék, konzervatív politikai közösségünk hosszú ideje javasolja, hogy a leépített szakfelügyeleti rendszert modernizálni kell, de a feljebbvaló ellenőrzése helyett valós, a pedagógusok munkáját támogató szakfelügyeleti rendszerre volna szükség!" - fejtette ki az ellenzéki oktatáspolitikus.

"A Jobbik felszólítja a fideszes kormányt, hogy hagyjon fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, juttasson végre érdemben több forrást az oktatásnak, és adjon végre 21. századi válaszokat a kor kihívásaira. Azonnal el kell indítani a magyar oktatásügy átfogó, mindenki által elfogadott, szakmai konszenzuson alapuló modernizációját, egy valóban konzervatív, klebelsbergi fordulattal, amelynek csak nulladik lépése a pedagógusok azonnali 50 százalékos béremelése, amelyet régóta követelünk"

- húzta alá reagálásában Brenner Koloman.