Brenner Koloman: El a kezekkel az egyetemi világtól, el a kezekkel minden értéket alkotó független értelmiségi közösségtől!

Brenner Koloman: El a kezekkel az egyetemi világtól, el a kezekkel minden értéket alkotó független értelmiségi közösségtől!

Dr. Brenner Koloman jobbikos országgyűlési képviselő keddi, közösségi média oldalán közzétett videójában elmondta, hogy miután hétfő este ígéretéhez híven részt vett a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) demonstrációján, a fideszes egypárti túlhatalmat kiépítő hatalom - fogalmazott Brenner - egy újabb egyetemellenes lépést tett, ezúttal a Kecskeméti Egyetemen.

Azért az mégis példátlan, hogy a fideszes pártalapítványnak ott toboroznak az egyetem pecsétjével ellátott közös levélben egy olyan felhívással, amelyben gyakorlatilag összefonódik az állampárt és egy teljesen normálisan működő állami egyetem 

 

– mondta.

A képviselő ezt ahhoz hasonlította, mint amikor a kommunista egypárti időben a hazafias népfront toborzott tagokat az MSZMP-be.

Ugyanezt éljük meg az Úr 2020. évében. Szégyen és gyalázat! Ez nagyon távol esik attól a tisztességes polgári és konzervatív értékrendtől, amelyet mi, a néppárti Jobbik nevében vallunk. El a kezekkel az egyetemi világtól, el a kezekkel minden olyan értéket alkotó független értelmiségi közösségtől, amelyeket gyűlöl a Fidesz, mert nekik egy értékrendjük van: mégpedig a luxusjacht, a magánrepülőgép és a közpénz szentháromsága, amelyet ez az álkeresztény és áldemokrata párt és annak legvezetőbb képviselői képviselnek

– fejtette ki. 

Brenner Koloman: "Az egyetemi világ szabadsága mindenki számára fontos"

Korábban beszámoltunk róla, hogy A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése hétfőn rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol bejelentette: tekintettel arra, hogy az egyetemi autonómia összes garanciája elveszett, lemond posztjáról. Ennek kapcsán az egyetem hallgatóinak kezdeményezésére hétfő este 19:00-kor szolidaritási utcabált tartanak a Vas utcai épület előtt, ugyanis ahogy az az esemény leírásában is olvasható "a törvény nem biztosítja az intézmény Alaptörvény szerinti szabadságát a felsőoktatásban.

Hozzátette továbbá, hogy

hazánk, az egyetemi világ, a színészet, a filmművészet és eleve minden egyes olyan magyar polgár, aki 30 éve vár arra a jólétre és szabadságra, amit annak idején mindannyian közösen elvártunk, ennél többet érdemel.

Brenner leszögezte: a néppárti Jobbik a törvényes rend pártjaként alapvetően nem barátja az egyetemek elfoglalásának, de jelen esetben - miután a megválasztott akadémiai vezetők lemondtak, tehát az ő szemében nincs legitim olyan képviselete az egyetemi polgároknak, amely valóban vezethetné ezt az egyetemet -, így természetesen az SZFE hallgatóit támogatják.