74 év után feljutottak az angol élvonalba, az Arsenal legyőzésével kezdték a szezont

74 év után feljutottak az angol élvonalba, az Arsenal legyőzésével kezdték a szezont

Csapatának szurkolóit választotta a mérkőzés legjobbjának Thomas Frank, a Brentford vezetőedzője, miután házigazdaként 2-0-ra legyőzték az Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság új idényének péntek esti, első meccsén.

"Senki nem felejti el, aki itt volt. Büszke vagyok rá, hogy a részese lehettem. A szurkolók elképesztőek voltak. A hangulat 10/10-esnél is jobb volt"

- nyilatkozta az élvonalba 74 év után visszajutott Brentford szakvezetője.

Hozzátette, senkit nem tud kiemelni a játékosai közül, mert mindannyian kiválóan teljesítettek, ezért a drukkereket választja a mérkőzés legjobbjának.

A Brentford az elmúlt évtizedekben több alkalommal is közel állt az első osztályba kerüléshez, de kilencszer is sikertelenül próbálkozott a másodosztály rájátszásában. Bár május végén összejött a feljutás, de a koronavírus-járvány miatt a szurkolók egészen péntekig nem láthatták és nem ünnepelhették meg élőben kedvenc csapatukat.

"Úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Tetszett, hogy bátrak voltunk, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, és próbáltunk játszani. A srácok elképesztőek voltak, sokat futottak, intenzíven játszottak"

- magyarázta a dán edző.

Frank elárulta, mivel nagyon hisz a csapatában, csalódást jelentett volna számára, ha nem nyernek, annak ellenére, hogy egy nagyszerű ellenféllel, klasszis játékosokkal találkoztak.

Honfitársa, a második gólt szerző Christian Norgaard valóra vált álomnak nevezte, hogy a Premier League idénynyitóján hazai környezetben legyőzték az Arsenalt.

"Megírni sem lehetett volna ennél jobban"

- tette hozzá.