Öngyilkos lett egy magyar nő a Brexit miatt

Kétségbeesett, hogy vissza kell térnie Magyarországra.

Azt eddig is tudtuk, hogy a kivándorolt magyarok többsége kormányellenes, sőt én olyat is hallottam, aki még kivár, de az a véleménye, hogy ha jövőre sem változik semmi, akkor bizony búcsút int apáink földjének.

Olyat viszont még nem hallottam, hogy valaki annyira kétségbeessen a hazatérés gondolatától, hogy öngyilkosságba meneküljön.

Eljutottunk viszont idáig is. A Bors írta meg, hogy a Norfolk megyei halottkémi hivatal kedden nyilvánosságra hozta egy márciusi haláleset körülményeit. Eszerint március elsején egy magyar nő felakasztotta magát Norwich-ben. Idegenkezűségre utaló nyomot nem talált a rendőrség.

Az 52 éves nő, mikor a Brexit miatt levelet kapott a munkaügyi hivataltól, amiben tájékoztatták, hogy hogyan tud újra munkát szerezni magának, kétségbeesett.

A halottkém nyilatkozata szerint a nő annyira megijedt attól, hogy ha nem talál munkát Nagy-Britanniában, vissza kell térnie Magyarországra, hogy riadalma felülkerekedett rajta.

Holttestét két kutyasétáltató találta meg, még aznap kora délután.

A kint élőknek viszont nem kell tartaniuk attól, hogy kitoloncolják őket az országból a brit EU-tagság megszűnése után. Ezt pár hete maga a miniszterelnök, Theresa May jelentette be. Akik öt éve folyamatosan Nagy Britanniában élnek, automatikusan letelepedési státuszt kapnak, akik még nem, azok az öt éves kinttartózkodásuk után maguk folyamodhatnak a letelepedési státuszért.