Bróker Marcsi mindenre gondolt: a nagy pénz eltűnt, a károsultak ismét hoppon maradnak

Először a közteher és a bírság jön, utána az emberek.

A hatóságok eddig valamivel több mint 193 millió forintnyi vagyont tudtak zárolni, lefoglalni. Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy sem a károsultak, sem pedig a Kun-Mediátor dolgozói nem fognak a pénzükhöz jutni. Hiszen ebből az összegből a felszámolási törvény szerint előbb a be nem fizetett közterheket, valamint a félmilliárdos piacfelügyeleti bírságot kellene kifizetni, a munkavállalók és a befektetők csak ezután következhetnek.

Ahogy arról beszámoltunk, néhány nappal azután, hogy a jobbikos Lukács László György kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész még írásban arról tájékoztatott, hogy fogalma sincs hol van a minimum 10 milliárddal meglépő, 1000 embert megkárosító karcagi álbróker, a karibi Belize-ben nyakon csípték D. Sándornét (alias Bróker Marcsit). Azóta már haza is hozták, és előzetes letartóztatásba került.

Arról nem szivárgott ki semmi, hogy milyen információkat osztott meg a hatóságokkal, beszélt-e politikai kapcsolatairól. Mint ismert, Fazekas Sándor agrárminiszter karcagi polgármestersége idején például Bróker Marcsi az egyik önkormányzati bizottság fizetett tagjaként szervezte a városvezetés programjait.

Idetartozik, hogy a KDNP-s Hollik István kivizsgáltatná Fazekas és az álbróker közti kapcsolatot.