Lebukás? - Mészáros Lőrinccel mutatkozott a jobbikos képviselőjelölt

Mit keresett a Budapest-Esztergom vasútvonal mentén a milliárdos stróman?

Persze, nem az eredeti gázszerelőt, csupán annak Parlamentet is megjárt karton képmását csodálhatta meg, aki kénytelen volt felszállni a vasútvonal mentén zötykölődő, számtalan pótlóbusz egyikére.

Orbán Viktor leghűbb közpénzbesöprőjétől ugyanis hiába várjuk, hogy leereszkedjen az általa is kizsigerelt nép közé. Még akkor is, ha történetesen 2012 óta az ő cége birkózik a vasúti vonal felújításának és villamosításának egyre költségesebb feladatával:

az eredetileg 30 milliárdról induló beruházás immár 120 milliárdnál tart, a drágulás határa pedig a csillagos ég.

Nem elég, hogy az ár már a tervezett összeg négyszeresére rúg, a kivitelezésnek 2014-ben rég véget kellett volna érnie. Ehhez képest a vonalon utazók a munkálatok miatt a mai napig, időről-időre kénytelenek pótlóbuszokat igénybe venni, ha el szeretnének jutni valahová - mondta Nunkovics Tibor, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje, aki performanszával a vasúti beruházás körül kialakult tarthatatlan állapotokra hívta föl a figyelmet.

Lőrinc és a vonatpótló

A nemzet gázszerelője kipróbálja a vonatpótlót Esztergom-Budapest vasútvonal. Sokaknak elég csak ennyit mondani és már is felmegy bennük a pumpa. Jelzem: jogosan! 2012-ben kezdődött meg a vasútvonal felújítása Völner Pál, az akkor még infrastruktúráért felelős államtitkár felügyelete alatt, akinek később ez a pozíciójába is került. Az eredetileg 30 milliárdra sem tartott beruházás ma már 120 milliárdnál tart és még mindig nem fejeződtek be a munkálatok. Olyannyira nem, hogy a végére azért csak sikerült Mészáros Lőrinc egyik cégét is alvállalkozóként behozni a beruházásba. Az R-Kord végzi ugyanis a villamosítási munkálatokat és ha minden igaz, a dorogi állomás felújítása is a felcsúti Zuckerberg égisze alatt fog megvalósulni. Többször fordultam országgyűlési képviselőinken keresztül írásbeli kérdéssel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz annak kapcsán, hogy a sorozatos csúszások és hatalmas kivitelezési hibák (például a pilisvörösvári vasúti aluljáró esete) felelőseit nevezzék meg, de szerintük ilyen személy nincs, mert minden rendben ment és csak a kisajátítások miatt volt ekkora csúszás. Magyarán senki nem hibázott, de a vonalmentén élők nagyon gonoszak voltak, szerintük. Kérdezem én, hogy az 5 perc (!!!) menetidő javulás, amit ebből a rengeteg pénzből elértek, nem lett volna jobb helyen mondjuk a M10-es vagy az R11 büdzséjében, hogy tényleg tehermentesítsük a 10-es utat és az ott élőket, megszüntessük a dugókat? Persze jönnek majd ezek is, nem is akármilyen turpisságokkal. De erről majd később... :) Vasárnap polgármester úrral "közösen" néztük meg, hogy 5 év elteltével mi a helyzet a vasútnál és kihasználva a hétvégi vágányzár adta lehetőséget, vonatpótlóztunk egyet. :) #nunkovicstibor #akihivo #jobbik #esztergombudapestvasutvonal #meszaroslorinc #vonatpotlo

Közzétette: Nunkovics Tibor – 2017. augusztus 28.

40 ezer ember életét nehezítené meg feleslegesen a Fidesz egy kórházösszevonással

Ha 2018-ban győz a Fidesz, folytatódni fog a dorogi és az esztergomi egészségügyi ellátás összevonása, ami Dorogon 40 ezer ember életét nehezíti majd meg - mondta el esztergomi sajtótájékoztatóján Nunkovics Tibor, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületi országgyűlési képviselőjelöltje.