A fővárosban is megindultak a szavazók tömegei a délelőtti órákban

A fővárosban is megindultak a szavazók tömegei a délelőtti órákban

A legtöbb szavazókörben már reggel 6 órakor sokan várták az urnanyitást. Egész délelőtt érkeztek a választók, hogy leadják a szavazatukat, voltak olyan helyszínek, ahol sorban álltak a szavazók, de a mindenhol rendben zajlik a szavazás. Az a tapasztalat, hogy sokan ebéd után, illetve délután mennek el majd szavazni.

A budapesti szavazókörökben megjelentek azok a politikusok is akik a fővárosban mérettetik meg magukat. Legtöbbjük már délelőtt leadta a szavazatát.

Szilágyi György, az Egységben Magyarországért jelöltje éppen déli 12 órakor jelent meg a szavazókörben. Rákosmentén a 14-es választókerületben, ahol a 11 órás adatok alapján a választásra jogosultak 27,61 százaléka jelent meg ami az NVI adata szerint 20 341 szavazó.

Jó volt látni az, hogy eljutott a szavazókhoz az üzenetünk, hogy ki kell végre jönni a lövészárkokból ahhoz, hogy leváltsuk Orbán Viktor rendszerét

- értékelte az Alfahírnek a kampány eddigi tapasztalatait Szilágyi György.

A jobbikos képviselő szerint nem is az elmúlt másfél hónap hivatalos kampánya volt nagyon nehéz, hanem az elmúlt két év, hiszen jelentős kormányzati ellenszélben sikerült eljuttatni a programjukat és politikai alternatívát felmutatni a Fidesszel szemben.

Mi az emberek között voltunk az utcán és más helyeken. Pénzben és erőforrásban a Fidesszel szemben nem vehettük fel a versenyt, mégis a sokkal közvetlenebb kampányunk szerintem több emberhez jutott el, mint a Fidesz túlerőben végzett propagandája. Sokszor megrongálták a plakátjainkat, impresszum nélkül nyomtatott szórólapokkal gyalázkodtak, ami inkább az ellenkező hatást érte el mert visszatetszést keltett a választókerületben

- mondta Szilágyi György.