Mészáros Lőrinc cégei 150 milliárdból építhetik fel a csepeli atlétikai stadiont, de Szijjártó Péter jacht-tulajdonos barátja is a nyertesek között van

Mészáros Lőrinc cégei 150 milliárdból építhetik fel a csepeli atlétikai stadiont, de Szijjártó Péter jacht-tulajdonos barátja is a nyertesek között van

A 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő több funkciósra tervezett stadion annyiba fog kerülni, mint a Puskás Aréna. A 150 milliárd forintos költségvetésű beruházás kivitelezési munkálatait a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév Építőipari Zrt. és Paár Attila WHB építőipari cégcsoportjába tartozó Magyar Építő Zrt. végezheti. - írja a 24.hu.

Szijjártó jacht-tulajdonos barátja is a nyertesek között

Az alvállalkozók között van a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. és V-Híd Zrt., valamint Szíjj László Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft-je, aki nem csak Mészáros Lőrinc üzlettársa, de annak a jachtnak is a tulajdonosa, ahol Szijjártó Péter is eltöltött néhány kellemes napot.

Az állami megrendelő, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tenderére nem jelentkezhetett akárki, csak akit meghívott a BMSK az eljárásba. A tender másik nagy versenyzője a Strabag volt, ők azonban 171 milliárd forintért vállalták a stadion megépítését.

A 150 milliárdos árba nem csak magának a 40 ezer férőhelyes stadion épületének kell beleférnie, hanem egy sor egyéb beruházásnak is: egy 168,8 méteres gyalogos és közúti aluljárónak, vasúti pályának, gyalogos hídnak, hajóállomásnak és egy 1000 m hosszúságú árvízvédelmi védvonalnak.