Ausztriában Magyarországról és a magyar fiatalokról vennének példát

Egy régmúltú nacionalista és konzervatív diákegyesület találkozójára hívták a Jobbik Ifjúsági Tagozatát és a HVIM-et.

"Forradalom Magyarországon - Példakép Ausztria számára?" (Revolution in Ungarn – Vorbild für Österreich?) címmel szervez találkozót április 21-re a Burschenschaft Olympia, melynek több FPÖ-aktivista (Freiheitliche Partei Österreichs - Osztrák Szabadságpárt) is a tagja, illetve a parlament volt alelnöke, az FPÖ-s Martin Graf és Harald Stefan FPÖ-s képviselő is a szervezethez tartozik.

Gazdag történelmi múlt

A Wiener akademische Burschenschaft Olympia és a hozzá hasonló más diákegyesületek a XIX. század közepe táján jelentek meg azokon a vidékeken, ahol német nyelvű diákság volt. A Burschenschaftok (a Burschen régiesen férfit, fiatalembert, legényt jelent) történelmi jelentőségét mutatja, hogy az ő színeik alapján alkották meg a ma is használt fekete-vörös-arany német lobogót. Tagjaik komoly szerepet játszottak például az 1848-as német forradalomban. A porosz katonai vezetés legjobbjai között szép számmal voltak megtalálhatóak a különböző diákszervezetek, köztük a Burschenschaftok tagjai is. Maga Otto von Bismarck kancellár, a német egyesítés atyja is egy hasonló szervezetnek volt a tagja. A Burschenschaftok a német nemzeti oldal bástyáinak minősültek a múltban, és jelenleg is ilyen feladatot látnak el. Bécsben ebben jár élen a Wiener akademische Burschenschaft Olympia.

Nyugaton egyre inkább Kelet-Közép-Európa felé fordulnak

A bécsi találkozó hátterét a migránskrízis adja, amely a szervezők szerint káosszal és Európa bukásával fenyeget. Kritikusan tekintenek Angela Merkel német kancellár és Werner Faymann osztrák kancellár bevándorlási politikájára, melynek egyenes következménye lett a kontinens folyamatos terrorfenyegetettsége. Ezzel szemben Magyarország szerintük hazafias politikát képvisel és a biztonságos határok megteremtésére törekszik, amely azt bizonyítja, hogy más út is van Európa számára, mint a Willkommenskultur.

A rendezvényre meghívást kapott Szalay Szabolcs, a Jobbik Ifjúsági Tagozat (Jobbik IT) külügyi kabinetjének elnöke, aki az Alfahír megkeresésére úgy fogalmazott:

"Nem csoda, hogy a politikai korrektségből, a nemzeti hagyományok lefitymálásából és a helyükre beemelt, deviáns létformákat dicsőítő társadalmi "rendtől" megcsömörlött nyugati polgárok egyre inkább Kelet-Közép-Európa felé fordulnak, hiszen térségünkben, minden politikai visszásság, vagy társadalmi probléma ellenére még mindig normálisabb életet lehet élni."

Szalay Szabolcs szerint sok nyugati országban csak egy álom, hogy egy nemzeti radikális párt befolyásolni tudja a kormány politikáját és kormányra készülhet.

"Ők a határzár megépítését, vagy a Jobbik politikáját, azt, hogy a magyar fiatalok 53 százaléka minket támogat, igent mondva a nemzetre és hagyományainkra, ezt mind forradalminak látják"

- mondta az Alfahírnek a Jobbik IT külügyi kabinetjének elnöke. Hozzátette: a bécsi rendezvény célja, hogy egy prezentáció keretében sikerüljön ezekről a kérdésekről beszélni.

Az osztrákok számára a Jobbik IT testesíti meg a magyar ifjúságot

Szalay Szabolcs arra a kérdésre, hogy a bécsi találkozóra miért a Jobbik Ifjúsági Tagozatát hívták meg, azt válaszolta:

"A Jobbik ma Magyarországon a legnépszerűbb párt a fiatalok körében, ami nem csoda, hiszen mi vagyunk az egyedüliek, akik foglalkoznak azokkal a súlyos kérdésekkel, amelyek egy mai tizen-, huszon-, vagy akár harmincas évei elején járó magyar polgárt foglalkoztatnak."

Szalay Szabolcs arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik IT Magyarország legdinamikusabban növekvő ifjúsági szervezete, így ezen a téren ők "diktálják a tempót".

"Osztrák barátaink nagyon megtisztelően úgy érezték, hogy a Jobbik IT testesíti meg azokat az értékeket, azt a politikát, amely számukra a "magyar ifjúságot" jelenti és amelyet példaértékűnek tartanak Ausztria számára is"

- mondta el lapunknak Szalay Szabolcs.

"Mi a magyar fiatalok hangja szeretnénk lenni Magyarországon, remélem, hogy azok lehetünk Bécsben is"

- tette hozzá.

Egy követ fúj az osztrák baloldali és a hazai fideszes média

A Fidesz-közeli sajtó kárörvendően és lekicsinylően számolt be arról, hogy a találkozó színhelyét adó bécsi szálloda lemondta a Burschenschaft Olympia foglalását. A rendezvényt több osztrák baloldali sajtóorgánum is támadta, illetve szélsőbaloldali csoportok kezdtek gyűlöletkampányba. A hazai sajtóban a habonyista 888.hu bulvároldal „tisztára Bilderbergnek” nevezte a nacionalista és konzervatív diákszervezet rendezvényét, megfeledkezve arról, hogy Martonyi János, aki az első, majd a második Orbán-kormány alatt is külügyminiszteri tisztséget töltötte be, korábban részt vett a Bilderberg-csoport találkozóján.

Az Alfahír úgy tudja, hogy a Burschenschaft Olympia már lefoglalt egy másik helyszínt a találkozó számára, de elővigyázatossági okokból csak az előre regisztrált vendégeket tájékoztatják arról, hogy hová érkezzenek.

"Nem azért, mert titokzatoskodni szeretnének, hanem, mert testi épségük forog kockán"

- mondta az Alfahírnek Szalay Szabolcs, aki szerint „itt tart ma a nyugati szólásszabadság”.