Bús Balázs: lakossági panaszok miatt egyeztettem Vizoviczki Lászlóval

A szigeti diszkókban külföldi vendégei kérésére, őket kísérve járt több alkalommal.

 

Ilyen lakossági zajpanaszok miatt egyeztetett többször Bús Balázs a polgármesteri hivatalban személyes találkozó keretében a diszkókat üzemeltető Kft. képviselőivel, Davidovics Sándorral és Vizoviczki Lászlóval. A levél szerint az egyeztetés tárgya alapvetően a nyári időszaki működés során jelentkező zajkibocsátás kezelése, illetőleg az ezzel kapcsolatos problémák megelőzése volt. Hozzátette: a szórakozóhelyekkel kapcsolatos engedélyezési eljárások tipikusan hatósági eljárások, azok nem a polgármester hatáskörébe tartoznak, így ezekben az eljárásokban hatáskör hiányában soha nem vett részt.

Kitért arra is, hogy a „nyomozás” során a hivatal több munkatársát is meghallgatták tanúként, vád senkivel szemben nem merült fel. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője egyébiránt a 2014. év folyamán - éppen a „kiszivárgott” információk kapcsán azt közölte, hogy a Vizoviczki László és társai ellen folyó büntetőeljárás terheltjei között nem szerepel Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer önkormányzatánál dolgozó köztisztviselő.
 
Írása szerint a szigeti diszkókban külföldi vendégei kérésére, őket kísérve járt több alakalommal. Elismerte azt is, hogy konkrétan senki nem állítja, mégis sejtetni próbálják, hogy kábítószert fogyasztatott, ez azonban állítása szerint felel meg az igazságnak. Elárulta azt is, hogy a személyét és munkatársait illető állítások hamisak és minden alapot nélkülöznek.