Clinton: Magyarország Putyin-féle vezetést akar

"Lengyelország és Magyarország két ország, amelyik nem lenne szabad az Egyesült Államok és a hosszú hidegháború nélkül, most azonban úgy döntött, hogy a demokráciával túl sok a baj, ezért egy Putyin-féle vezetést akarnak. Jöjjön csak egy tekintélyelvű diktatúra, és ne engedjék be a külföldieket! Ismerősen hangzik? Ez megy mindenütt!"

- jelentette ki a feleségének, a demokrata elnökjelölt Hillary Clintonnak kampányolva a volt amerikai elnök. Bill Clinton a kritikájával a republikánus elnökjelöltre, Donald Trumpra célzott, akinek muszlim- és mexikóellenes megnyilatkozásait állította párhuzamba a magyar és a lengyel kormánnyal. Bill Clinton szerint a demokráciát csak felesége tudja megvédeni.

"Olyan valakire van szükségetek, aki már a kezdetektől tudja, hogyan kell a nagyon rossz dolgokat megakadályozni"

- mondta a volt amerikai elnök.

Hillary Clinton egy vasárnapi kampányrendezvényen, Kentuckyban beszélt arról, hogy elnökké választása esetén a férjére, Bill Clinton volt amerikai elnökre bízná a gazdaság fellendítését.

Clintonék kampányát beárnyékolja, hogy a róluk elnevezett alapítvánnyal kapcsolatban egyre több szabálytalanság derül ki. Amiatt az FBI-vizsgálat miatt is aggódhatnak, amely Hillary Clinton elektronikus leveleinek ügyében várható. A demokrata politikus még külügyminiszterként, a biztonságos külügyi rendszer helyett többször is a magánszerverét használta hivatalos levelezésének bonyolítására, emiatt azt gyanítják, hogy titkosított információk is kiszivároghattak a külügyminisztériumból.