Csak a zéró tolerancia mentheti meg az országot egy újabb menekültáradattól?

Szegeden ismét megjelentek a migránsok és az embercsempészek, ezért a Jobbik a zéró tolerancia alkalmazását javasolja.

A legnagyobb ellenzéki párt továbbá választ vár a kormánytól arra is, hogy jelenleg hány migráns és milyen jogcímen tartózkodik Magyarországon, az adófizetők pénzéből meddig és milyen forrásokból kívánják őket eltartani, továbbá az ide visszatoloncolt migránsokat milyen módon kívánják visszaküldeni származási országukba – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Míg a kormány a betelepítési kvóta ellen erős retorikai kampányt folytat, addig a Jobbik azt tapasztalja, hogy Szegeden a migránsok szabadon közlekednek és ismét megjelentek az embercsempészek – hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette:

a lakosságtól olyan információkat kaptak, miszerint a rossz idő ellenére, ismét a többszörösére nőtt a déli határainkhoz érkező bevándorlók száma.

Z. Kárpát Dániel nehezményezte továbbá, hogy jelenleg nincsen arra semmilyen protokoll, hogy a hazánkba Nyugat-Európából visszatoloncolt migránsokat milyen módon lehetne visszaküldeni származási országukba.

A Jobbik továbbra is azt javasolja, hogy a menekülttáborok csak lakott területen kívül, zárt intézményként működhessenek. Ezt azért tartják szükségesnek, hogy minimalizálják a polgári lakosság és a migránsok közötti konfliktusok lehetőségét – mondta a politikus.

A képviselő, mivel meglátása szerint a menekültáradat a közeljövőben sem fog csillapodni ismételten követelte az önálló határőrség felállítását. Z. Kápát Dániel szerint, ha az embercsempészek módosítanak a most használt útvonalaikon, akkor újra tömegek torlódhatnak fel a magyar határon. Ebben az esetben pedig a rendőrség és a honvédség együttes erővel sem lesz képes hosszú távon a rendet fenntartani, erre csak egy jól felszerelt speciális erő lehet alkalmas.