Hét megválaszolatlan kérdés az iskolabezárással kapcsolatban

Hét megválaszolatlan kérdés az iskolabezárással kapcsolatban
Haladéktalanul be kell vezetni Magyarországon a közegészségügyi határzárt a koronavírus elleni védekezés érdekében

- jelentette ki Csányi Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Csányi Tamás szerint a határzár elrendelését nem lehet halogatni, Csehország, Ukrajna és Lengyelország után Magyarországon is meg kell hozni ezt a döntést.

Zárják le a határokat a külföldiek előtt, ők csak állandó magyarországi lakcímmel vagy letelepedési engedéllyel léphessenek be, a magyarok pedig ne utazhassanak külföldre!

- indítványozta.

Csányi Tamás azt mondta: a Jobbik üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnök péntek esti bejelentését, amely szerint a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport állt fel és azt, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket.

A Jobbik oktatási szakpolitikusa ugyanakkor úgy értékelt: az akciócsoportok felállítása elkésett, konkrét akciókra lenne szükség. Az iskolák bezárásáról pedig megjegyezte, hogy a Jobbik ezt már kedd óta mondja. Azóta csak "mellébeszélés és pótcselekvések" dominálták a kormányzati politikát, sőt Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádióban azzal riogatott, hogy ha ezt meglépik, a pedagógusoknak nem lesz bérük, a tanév pedig nem lesz érvényes.

A jobbikos politikus azt mondta,

lehet, hogy ebben a tanévben már nem is nyitnak ki az iskolák. Kérdés, hogy a társadalom, az oktatási intézmények fel vannak-e készülve erre

- közölte.

Az ellenzéki politikus egyúttal felszólította a kormányzatot és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy válaszolja meg az egész társadalmat foglalkoztató kérdéseket.

  • Hogyan tervezik megvalósítani a távoktatás lehetőségét az iskolákban?
  • Hogyan végzik a pedagógusok munkájukat és milyen bérezés mellett?
  • Hogyan szervezik meg a kiscsoportos felügyeletet?
  • Hogyan zárják le a tanévet, ha a második félévben nincsenek meg az ehhez szükséges érdemjegyek?
  • Kérdés az is, mi lesz a bölcsődékkel, óvodákkal?
  • Mi lesz azokkal a szülőkkel, akiknek otthon kell maradniuk gyermekükkel?
  • Mi lesz a munkahelyükkel, a bérezésükkel?

- fejtette ki.

Csányi Tamás azt is közölte,

ha Orbán Viktor arra az álláspontra helyezkedik - mint a Jobbik -, hogy a magyar emberek biztonsága mindenek felett áll, akkor pártjuk maximális támogatására számíthat a kormány.

Ha viszont nem, akkor élesen fogják kritizálni a kormányzatot - jelentette ki.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/P5cVbk17bVE.jpg?itok=KE-BNWPF","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=P5cVbk17bVE&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

(MTI)