Diósdig hosszabbítanák meg az etyeki kisvasutat?

Tessely Zoltán, felcsútügyi biztos lakossági fórumokon igyekszik győzködni a tulajdonukat és nyugalmukat féltő derék etyeki honpolgárokat, bólintsanak már rá a kisvasút meghosszabbítására, mert nekik ez jó lesz, hiszen ez fejlődést, és turizmust, meg borturizmust, magyarul, sok pénzt jelent.
 
Sajnos azonban a konokságukról híres etyeki népeket nem ilyen fából faragták! 
 
Tessely Zoltán a szerdai fórumon aztán mindent bevetett, így megtudhatták, hogy szerinte jó, ha Bicskére el lehet jutni kisvasúttal is, hiszen sokan járnak oda bevásárolni vagy ügyeket intézni, illetve jót tesz a borturizmusnak is - derül ki a Magyar Narancs beszámolójából.
 
„Készült egy tanulmányterv, ami óriási felháborodást keltett jogosan vagy jogtalanul, nem szeretném megnyitni a vitát, csak azt ismételném, hogy az ezzel kapcsolatos összejövetelünkön abban maradtunk, hogy (…) legjobban erre a problémára a helyiek találhatnak választ. Próbálják ezt megtalálni, és ha szólnak, hogy megtalálták, szeretnének ezzel mégis foglalkozni, akkor elővesszük ezt a dokumentumot” – közölte Tessely. Majd hozzátette: „Az a szomorú hírem van, hogy addig nem foglalkozunk vele, amíg Etyek polgármestere és képviselő-testülete azt nem mondja, hogy erre a kialakult problémára megtalálták a megoldást.”
 
A miniszterelnöki biztos végül megemlítette, hogy a „nagyon-nagyon távoli elképzelések” között szerepel, hogy ebben az irányban a kisvasútfejlesztés végpontja ne a település szélén található Korda Stúdió, hanem Diósd legyen, ahol létrehozhatják Európa legnagyobb barlangfürdőjét.
 
Mivel jómagam éppenséggel diósdi vagyok, ezért azon nyomban lelkes támogatója lettem a Tervnek. Hogy ne késlekedjünk, gyorsan be is segítek a megvalósíthatóságba, egy rendkívül részletesen kidolgozott nyomvonaltervvel, íme:
 
hj
 
Mivel a két település között mindössze 10-12 kilométer, két város, egy főút, két autópálya, egy-két hegy, valamint sűrűn beépített kertvárosi részek találhatóak, ezért könnyen belátható, a kivitelezés könnyűszerrel megvalósítható, legfeljebb az Anna-hegyet kell kicsit ledózerolni. Viszont mindenképpen megérné, mert az egykori gombapincék épp ideális környezetet jelentenének a fürdőzni vágyóknak.
 
u.i. Azt javaslom, hogy legyen megálló a törökbálinti Szedd Magadnál, ott kiskorunkban nagyon finom cseresznyét lehetett lopni, valamint az egykori laktanyánál, amit épp az első Orbán-kormány idején sikerült privatizálni. A hírek szerint áron alul, azóta is rohad szét az egész, így megfelelő látnivalót nyújtana a fürdőző vendégek számára.