Döbbenetes: bocsánatkérés helyett feljelentést tesz Kiss László erőszakoló társa

Lantos Lászlót szintén elítélték borzalmas tettéért, most azonban bocsánatkérés helyett pert indít több újság ellen, amiért azok megsértették őt "becsületében".

A nemi erőszakoló botrányos hozzáállásáról a Bors írt pénteken, Lantos László ugyanis hozzájuk juttatta el közleményét, melyben azt írja, a lap "mindenen túlment" akkor, amikor egy volt úszónőtől beidézték, hogy az áldozatok között akár férfiak is lehettek.

„Gyakorlatilag Kiss Lászlót és engem becsületünkben megsértettek azzal, hogy a leírtak szerint homoszexuálisok is vagyunk. Bejelentem – többek között – a Bors című lapot személyiségi jog megsértése és becsületsértés miatt beperelem, a rendőrségen, az ügyészségen ez ügyben feljelentést teszek.”

Lantos László tehát bocsánatkérés helyett inkább azzal foglalkozik, hogy a társadalmi felháborodásnak visszhangot adó sajtótermékek ellen feljelentést tegyen. Eközben felesége az TV2-nek adott nyilatkozatában védte őt, mondván, tudott az erőszakolós ügyről, de az "nem úgy történt meg", ahogy Takáts Zsuzsanna állítja, és az ő férje amúgy nagyon jó ember.

Eleinte Kiss László is előre próbált menekülni: először mindent tagadott, aztán koncepciós perről beszélt, majd elismerte tettét, végül kényszerből bocsánatot is kért áldozatától. A volt úszókapitány elvesztette százhalombattai díszpolgári címét, lemondott alpolgármesteri pozíciójáról, majd a városi uszodáról is levették nevét és méretes fotóját. Szerdán pedig férfiak és nők együtt tüntettek a margitszigeti uszoda előtt, ahol köszönetet mondtak az áldozatnak a bátor kiállásért.

Nem egy, hanem három

Az ügyhöz hozzátartozik az is, hogy valójában nem csupán egy áldozat volt, hanem három: mint megírtuk, Kiss és társai egy lányt sikertelenül próbáltak megerőszakolni, amiért Kisst fél évre ki is tiltották minden uszodából, és a válogatottból is kitették. Miután visszamehetett a vízbe, megerőszakolták Takáts Zsuzsannát, majd következő nap egy másik lányt is, de abban az ügyben felmentették őket arra hivatkozva, hogy a lány vallomása nem megbízható.

A Takáts-ügyben Kiss László két tettestársa, Lantos László és Várszegi Lajos ezidáig semmilyen megbánást nem tanúsított a nyilvánosság előtt. Sőt, mint láthatjuk, Lantos még perelni is akar "becsületének" megsértése miatt.