Trump: nagyon közel állunk Orbán Viktorhoz

Trump: nagyon közel állunk Orbán Viktorhoz

A CPAC Hungary második napján Donald Trump korábbi amerikai elnök jelentkezett be egy rövid videóüzenetben a konferenciára. Trump ebben megköszönte az eseményt szervező Alapjogokért Központnak és az American Conservative Unionnak az esemény lebonyolítását.

Trump kijelentette, hogy ők mind nagyon közel állnak Orbán Viktorhoz, akit nagyszerű vezetőnek nevezett, aki nagy győzelmet aratott áprilisban. Trump elmondása szerint nagy megtiszteltetés volt a számára, hogy a választás előtt támogatásáról biztosíthatta a magyar miniszterelnököt.

A korábbi amerikai elnök szerint szembe kell néznünk a legfontosabb gonddal, amely ma a világot fenyegeti, ez nem más, mint a szocializmus és a kommunizmus.

Orbán meghirdette a maga 12 pontját és új időpontot határozott meg a jobboldali áttörésre

Budapesten tartják meg a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) idei rendezvényeit, amelyet az amerikai jobboldal 1974 óta rendez meg. Itt szólalt fel ma délelőtt Orbán Viktor is, ahol meghirdette a maga 12 pontját. Orbán többek között arról beszélt, hogy az 1980-as években nagyon irigyelték Amerikát a szabadságért és Ronald Reagan elnökért, míg Magyarországon ekkor a szocializmus szürkesége volt.