Dudás: a kormánypropagandára tavaly elszórt 44 milliárd forintból megmenthették volna a postákat

Dudás: a kormánypropagandára tavaly elszórt 44 milliárd forintból megmenthették volna a postákat

A Jobbik alelnöke azt is felvetette, ha az EU-s szabályozás miatt a költségvetés nem támogathatja anyagilag a posták működését, adják önkormányzati működtetésbe a hivatalokat, és a településeknek adjanak támogatást a fenntartásukhoz.

A tavaly ősszel bezárt postahivatalok újranyitását sürgette pénteken, Gyöngyösön tartott sajtótájékoztatóján Dudás Róbert, a Jobbik alelnöke.

A konzervatív párt országgyűlési képviselője arról beszélt:

a kormányzati kommunikáció arra mutat, hogy "elengedik a posták kezét", és nem nyitják újra a tavaly ősszel 210 településen - akkori közlés szerint ideiglenesen - bezárt 366 hivatalt.

Dudás Róbert szerint a gazdasági helyzet okozta pénzhiány nem ok a posták zárva tartására.

Mint kiemelte,

ezt a 20 milliárd forintos költséget állhatnák a tavaly keletkezett 1400 milliárdos adóbevétel-többletből vagy a 2022-ben "állami, kormányzati propagandára" fordított 44 milliárdos összegből.

A jobbikos politikus felidézte: a kormányzat korában nemet mondott arra a javaslatára, hogy a postákkal "nagyon komoly árukapcsolásban" lévő Szerencsejáték Zrt. bevételeiből tartsák fenn a hivatalokat, akárcsak arra a felvetésére, hogy ezer helyett ötszáz főben határozzák meg azt a határt, amelynél népesebb településeken kötelező postát működtetni.

Dudás Róbert azt is felvetette,

ha az uniós szabályozás miatt a költségvetés nem támogathatja anyagilag a posták működését, akkor adják önkormányzati működtetésbe a hivatalokat, és a településeknek adjanak támogatást a fenntartásukhoz.