A Hankooknál is sztrájkbizottság alakult

A dunaújvárosi gyár dolgozói sem hagyják magukat.

A bértárgyalások megakadása miatt sztrájkbizottság alakult a dunaújvárosi Hankooknál - közölte a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint "pattanásig feszült" a helyzet a dunaújvárosi Hankook gumigyárban, ahol a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat és befagyasztotta a konzultációt.

A szakszervezet szerint a cégvezetés arról értesítette a dolgozókat, hogy az üzemi tanács javaslatait fogják majd figyelembe venni a béremeléskor, holott bérmegállapodásra csak a VDSZ Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete jogosult.

A cégvezetés február 20-ra ígérte az újabb konzultációt, amelyen a képviselője nem jelent meg, érdemi javaslatot nem küldött, és azt állította, hogy nem volt módja a távol-keleti tulajdonossal egyeztetni - áll a közleményben.

Megállapodtak a Suzukinál a bérekről

Megállapodás született a 2019-es bérfejlesztésről a Magyar Suzuki Zrt.-nél, közölte péntek este a vállalat. A cég azt a tárgyalást zárta le, amit az Üzemi Tanáccsal folytatott, az új szakszervezettel -aminek leendő vezetőjét rögtön kirúgták- továbbra sem tárgyalnak.Lapunkhoz eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a vállalat és az Üzemi Tanács közötti, tavaly december óta tartó tárgyalások keretében a felek megegyezésre jutottak a bérfejlesztés minden pontja tekintetében.