Jobbik-sajtótájékoztató miatt szállították el a migránsokat Budapestről

Az elmúlt időszakban egyre több lakos panaszkodott arra, hogy a II. János Pál pápa téren ismét egyre nagyobb számban tanyáznak a migránsok.

 
 
A Jobbik ma sajtótájékoztatót hirdetett a helyszínre délután 13 órára, ami arra sarkallta a hatóságokat, hogy mire az esemény elkezdődik, elszállítsák a helyszínről az összes bevándorlót.
 
Úgy tudjuk, a migránsokat a bicskei és a körmendi táborba vitték.
 
Dúró Dóra és Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselői ennek ellenére ismertették álláspontjukat.
 
Dúró Dóra Budapest 6. választókerületi jobbikos elnökeként elmondta: számos környéken élő lakos panaszkodott náluk, mivel a migránsok újbóli megjelenésével az amúgy is rossz józsefvárosi közbiztonság még tovább romolhat. Dúró Dóra elmondta: a Jobbik szerint álságos a kormány politikája,  hiszen azt állítják, hogy megvédik az országot a bevándorlóktól, ám országszerte és a VIII. kerületben is rengeteg problémát és anyagi kiadást okoznak a migránsok. A politikus szerint a kormány a szociális ellátórendszeren keresztül nyújt anyagi segítséget a bevándorlóknak, hogy Magyarországon maradjanak. A képviselő emlékeztetett: korábban Hoffmann Rózsa, a kormány volt oktatási államtitkára is arról beszélt, hogy az oktatási rendszer fontos feladata lesz a jövőben, hogy a migránsok gyerekeit integrálják a magyar iskolarendszerbe. A Jobbik szerint ez ellentétes az ország érdekeivel, hiszen az oktatási- és a szociális ellátórendszernek is a magyar embereket kell segítenie.
 
A szót Z. Kárpát Dániel vette át, aki elmondta: a kormányzat kettős játékot játszik, hiszen miközben hermetikusan lezárt határról beszélnek, tízezrével özönlenek át az idegenek, amivel szemben elenyésző az állami fellépés. A II. János Pál pápa téri helyzet arra emlékeztet, mikor a kormány a Keleti pályaudvarból Közel-Keleti pályaudvart engedett csinálni, ezáltal folyamatos fenyegetettség látszatát keltette, hogy politikai hasznot hajtson saját magának - vélekedett a képviselő.
 
Mindezt a politikai tőkét most egy népszavazással kívánják összeharácsolni úgy, hogy közben Magyarország lakosságának biztonságát és a hosszútávú nemzeti érdekeket veszélyezteti. A Jobbik ezért javasolta, hogy Magyarország egy azonnali alaptörvény-módosítással olcsó, gyors és biztonságos módon utasítsa el a kötelező kvótát és mutassa meg Brüsszelnek, hogy Magyarország nem kér a lakosságcseréből és a legalizált invázióból. Az ellenzéki párt emellett továbbra is javasolja az önálló határőrség felállítását, a menekülttáborok lakott területen kívülre helyezését, majd hosszabb távon felszámolását.