Ingyen osztogatta a lejárt édességet a fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető egyesület

Ingyen osztogatta a lejárt édességet a fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető egyesület

Jutott belőle a gyereknek is. 

Az Alfahírt több olvasónk is megkereste, ugyanis Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület az ebéd mellé lejárt szavatosságú édességet osztogatott. 

A géberjéni Jót s Jól-t a kormánypárti politikus alapította, jelenlegi vezetője a felesége, és mára a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója, főként megváltozott munkaképességűeket alkalmaz, az elmúlt években pedig egyes, klasszikusan önkormányzati feladatok ellátását is elvégzi. Nemrég azonban azzal került be a hírekbe, hogy Kovács Sándor birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. Noha hivatalosan nem Kovács kapta a pénzeket, és szerinte semmi köze azokhoz, a nyerteseket – a fiát és a felesége által vezetett egyesület cégét – mégsem jegyezték be az ingatlan tulajdoni lapjára.

"Ne keressék a polgármestert a hivatalban, mert oda ritkán jár be"

Ezek a látványberuházások, amit a Jót, s Jól Egyesület sorra nyer, leginkább egy bizonyos család, a Kovács család érdekeit segíti. Az itt élők többségének nincs semmilyen haszna ebből. - mondta az Alfahírnek Földi István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés jobbikos képviselője.

Egyébként az 500 lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei falu, Géberjén polgármestere a térség fideszes képviselőjének fia, Kovács Dániel. 

Az egyesület kifőzdéje egyébként több környező településre is szállít; oktatási intézményekbe, iskolába, óvodába, vagy épp idős embereknek házhoz, de amúgy előzetes rendelés után bárki vihet el innen menüt. 

Ám a mai jókai bableves, túrós bukta mellé ajándék is járt - így történhetett meg, hogy az iskolások is hazahozták magukkal a lejárt szavatosságú édességet.

De mint az a mellékelt kép is mutatja, azok a vendégek is részesültek a meglepő finomságból, akik elvitelre kérték az ebédet. 

Természetesen megkerestük az Egyesületet is, amennyiben válaszolnak, közöljük. 

A sorozatos botrányokba keveredett fideszes országgyűlési képviselő kampányol Koncz Zsófia mellett

Nyakunkon a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében tartandó októberi időközi választás. A minden eddiginél agresszívabb kampányban minden lehetséges eszközt bevet a Fidesz, hogy saját jelöltjét, Koncz Zsófiát győzelemre segítse Bíró László összellenzéki jelölttel szemben, így például attól sem riadt vissza, hogy jogi úton próbálja megakadályozni a jobbikos politikus indulását.