Sneider Tamás: egyre inkább érezhető az orvoshiány a kistelepüléseken

Sneider Tamás: egyre inkább érezhető az orvoshiány a kistelepüléseken

Az orvoselvándorlás következményeiről beszélt legújabb, Facebookra feltöltött videójában Sneider Tamás. A Jobbik elnöke országjárása mezőcsáti tapasztalatait összegezte, a településen szerinte szemmel látható következménye van az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlásának. A helyi Egészségmegőrzési Központban 9 településről fogadják a betegeket, ennek ellenére a szakrendelések többsége délután elérhető csak.

"Teljesen üresen kong ez az intézmény, amely egyébként új, modernnek is mondható kívülről, de nem látja az ember így elsőre, hogy mi értelme volt felhúzni, ha nincsen benne orvos, nincsen benne ellátás."

- utalt Sneider Tamás a térséget sújtó orvoshiányra, amely szerinte a borsodi város mellett még számos kistelepülés járóbeteg-ellátását érinti.

Csecsemő- és gyermekgyógyászat, bőrgyógyászat, urológia csak heti egyszer van, de a heti két kardiológiai rendelést is csak két különböző orvossal tudták megoldani, kizárólag délutáni időpontokban. Sneider szerint ez azt mutatja, hogy nincsenek már helyben orvosok:

"Olyan orvosok járnak ide Mezőcsátra, akik valószínűleg pluszmunkában vállalják el a szakrendelést."

A Jobbik elnöke szerint egyre inkább leépül az egészségügy, és ezt a folyamatot a többi között egy átfogó bérrendezéssel lehet megállítani. Ezzel fékezni lehetne az orvosok külföldre vándorlását, amely azt eredményezné, hogy a Mezőcsáthoz hasonló kistelepüléseken is megmaradnának a szakorvosok.

Sneider Tamás

MEZŐCSÁT - A fővárosban és a nagyobb településeken sem megfelelő az egészségügyi ellátás színvonala, de a kisebb települések vannak a leginkább hátrányos helyzetben ebből a szempontból. A Mezőcsáti...