Egy hét múlva vesznek végső búcsút Sólyom Lászlótól

Egy hét múlva vesznek végső búcsút Sólyom Lászlótól

A volt államfő temetésére október 18-án kerül sor.

Sólyom László volt köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróság első elnökét, akadémikust, egyetemi tanárt október 18-án, szerdán 12 órakor római katolikus szertartás szerint helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben - tudatta a Nemzeti Örökség Intézete szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az elhunytért felajánlott szentmise 10:15-kor kezdődik a Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

"A család kéri mind a szentmisén, mind a temetésen a részvétnyilvánítás mellőzését. A szentmise nem sajtónyilvános"

- írták. "A kegyeletüket lerovók várhatóan nagy számára figyelemmel kérik a gyászolókat, hogy időben érkezzenek, és lehetőség szerint segítsék azzal a temetés előkészületeit, hogy előzetesen jelzik részvételi szándékukat a meghivo@nori.gov.hu elektronikus levélcímen" - tették hozzá.

A Nemzeti Örökség Intézete emellett kéri mind a megemlékezőket, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a család azon kérését, miszerint a hozzátartozókról a szertartás alatt sem fotó, sem videó, sem hangfelvétel nem készülhet.

Sólyom László hosszú betegség után október 8-án hunyt el 81 évesen. 2005 és 2010 között volt Magyarország köztársasági elnöke.

(Címlapkép: Az október 8-án elhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök portréja a Sándor-palotában, a Szent György téri bejáratánál 2023. október 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt)