Egy hónapra a sétálók és a napozók pihenhetnek a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszán

Egy hónapra a sétálók és a napozók pihenhetnek a pesti alsó rakpart belvárosi szakaszán

Karácsony Gergely korábban jelezte, a rakpart tervezése folyamatban van, civil szervezetekkel együttműködve azon dolgoznak, hogy fokozatosan megváltozzon a funkciója.

Egy hónapra megnyílt a pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt: július 15-től augusztus közepéig a gyalog és kerékpárral vagy rollerrel közlekedők hétköznap is autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között.

Karácsony Gergely főpolgármester egy hónapja jelentette be, hogy hétvégékre megnyitják a rakpartot. Mint mondta, az elmúlt években a budapestiek már megszokhatták, hogy hétvégente a gyalogosoké és a kerékpárosoké a pesti alsó rakpart.

A főpolgármester kiemelte, hogy a pesti alsó rakpart tervezése folyamatban van, civil szervezetekkel együttműködve azon dolgoznak, hogy fokozatosan megváltozzon a funkciója. Egy hónapja még csak tervezték, hogy ezen a nyáron nemcsak hétvégékre, hanem hosszabb időre is birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a rakpartot, ez most megvalósult.

(MTI)

Címlapkép: A lezárt Jane Haining rakpart 2023. július 15-én. Július 15-től augusztus közepéig a gyalog és kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert