Egy katasztrófahelyzetben a nemzeti egység, ami számít

A Jobbik tüntetés-sorozatának harmadik állomása, Budapest.

Több százan érezték fontosnak, hogy kiálljanak Magyarországért, és a magyarságért, és kilátogattak a nemzeti párt rendezvényére, melyet a Belügyminisztérium előtt felállított pódiumon tartottak meg. Az őszbe boruló időjárás is kegyes volt a résztvevőkhöz, és barátságos arcát mutatta, sem eső, sem szél nem komorította el a szimpatizánsok kedvét. Bár a demonstráció témája erre mégis okot adott.
 

Ez nem egy párt, hanem a magyar társadalom követelése

Mint ismert, a Jobbik tüntetéssorozatba kezdett, amellyel nemcsak a közvélemény figyelmét próbálják felhívni a bevándorlás okozta súlyos problémákra, hanem egyben nyomást is próbálnak gyakorolni az Orbán-kormányra, hogy az késlekedés nélkül, minél hatékonyabb módon igyekezzen megvédeni az országot. Ugyanis, eddig inkább csak kapkodás és kommunikációs fogásokat tapasztalni a kabinet részéről.
 
Szekszárd és Röszke után, a fővárosban a migránshullám által érintett két település polgármestere, Toroczkai László (Ásotthalom), illetve Bosnyák Attila András (Martonfa), valamint Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Vona Gábor, a párt elnöke mondott beszédet.
 
 
Felvezetésképpen, Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kijelentette, hogy Magyarország határának védelme nem egy párt, hanem a magyar társadalom követelése, míg a baloldali politikusoknak üzent, amikor elmondta, hogy nem elég 5 perc erejéig megnézni a híradó bejátszását, hanem a helyszínen kell tájékozódni. S ki ismerné jobban a hazánkat érintő bevándorlást, mint Toroczkai László, aki kénytelen 0-24 órában ezzel a problémával szembesülni.

Ez össznemzeti kérdés

Egy háború kellős közepén állunk
– figyelmeztetett mindenkit Ásotthalom első embere. Majd hozzátette: ezt az agressziót már 2013 óta jelzi a kormány, illetve a magyar hatóságok felé.
 
Toroczkai bűnnek nevezte a kormány késlekedését, és ugyanolyan kemény kritikával illette a Fidesz jelenlegi kapkodását. Mint elmondta, a kerítés késve és lassan épül, és jellemzően nem szakemberek, hanem rabok és közmunkások húzzák azt fel, ami meg is látszik a minőségén.
Minden nap hazudnak nekünk!
- emlékeztetett a városvezető. Hazudnak akkor is, amikor azt mondják, hogy a népvándorlás egy új keletű történet, és akkor is, amikor azt a szíriai polgárháborúval indokolják a balliberális politikusok – magyarázta.
 
 
Toroczkai László egyértelművé tette, a zöldhatáron nem családok érkeznek, hanem jól szervezett módon, céltudatos, fiatal férfiak, akik láthatóan nem valami elől menekülnek, hanem feladattal érkeznek Európába. Ehhez hozzáfűzte, hogy ezeket a bevándorlókat a magyar rendszer nem is képes regisztrálni, ugyanis őket már várják a csempészek. Akik szerepelnek a hivatalos statisztikai adatokban, azok szépen megvárják az adóforintokból értük küldött fűtött buszokat.
 
Szerinte ennek a tudatos politikai folyamatnak a végső célja az Európai Egyesült Államok megszületése.
Azonban, ha Nyugat-Európában mindenkinek el is ment az esze, él még a magyar virtus, él a magyar nemzeti ellenállás, a magyarság nem adta föl a küzdelmet – szögezte le.
 
Ennek egyik példájaként felhozta a közadakozásból, a legendás mezőőröknek megvásárolt terepjárót is, amit egyszerűen csak egy kisebb fajta tanknak aposztrofált Toroczkai.
 
Az Ásotthalomnál végzett emberfeletti küzdelemre utalva aláhúzta, hogy támogatnunk kell a magyar kormány harcát, ez össznemzeti kérdés, azt ugyanakkor nem szabad engedni, hogy a vezetés tovább késlekedjen.
 
Az elmúlt napok rendőri intézkedései kapcsán viszont megjegyezte,
az sem fordulhat elő többé, hogy a magyar emberek ellen könnygázt és lovasrohamot vetnek be, míg a felfegyverkezett migránsokat pátyolgatják a rendőrök.
Stílszerűen búcsúzott: Viszlát, migránsok! Viszlát, betolakodók! Viszlát, támadás Magyarország ellen!

„Nem lehetünk Európa utolsó csicskásai”

A jövő nem magyar nyelven íródó történelem könyvei minket tartanak majd hazaárulónak – érzékeltette a közös felelősségünket Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
De ezt nem hagyjuk!
– nyomatékosította egyből a radikális politikus.
 
Z. Kárpát az elmúlt időszak eseményeit felsorolva (táborokból való többszöri kitörések, vonatfoglalások, a Keleti pályaudvarba való beköltözés) a következő kérdéssekkel fordult a hazájukért aggódó tüntetőkhöz;
„Hol az Orbán-kormány?”, „Hol a határőrség?”, Hol a hermetikus határzár?”.
Persze a választ mindenki tudta; „sehol”.
 
 
A nemzeti ellenzék parlamenti képviselője felelevenítette, hogy a minap az Apáti Istvánnal közösen feltett írásbeli kérdésre Pintér Sándor belügyminiszter válaszában elárulta, hogy kétszer annyit költ a magyar állam a betolakodókra, mint a magyar munkakeresőkre, valamint háromszor annyi pénzt fordít az etetésükre, mint a kórházi betegek élelmezésére (az utóbbi összeg önmagában is elképesztő, napi 550 forint!!! - a szerk.).
 
Nem leszünk partnerek a hazaárulásban, nem adunk szavazati jogot, bérlakást a bevándorlóknak, és elutasítjuk az integrált oktatást is – szögezte le Z. Kárpát Dániel.
 
 
Véleménye szerint két megoldás létezik.
Az összes hazánkba lévő jövevényt regisztráció nélkül átjuttatjuk Nyugat-Európába, valamint hermetikusan lezárjuk a határainkat, és egyetlen illegális bevándorlót sem engedünk át.
Emberségesnek kell lennünk, ugyanakkor nem lehetünk Európai utolsó csicskásai. Ehhez többek között szükség van arra is, hogy a magyar honvédek a magyar földet védjék, ugyanis évtizedes harc előtt állunk.
 
Azonban – Z. Kárpát Dániel ígérete szerint –
a Jobbik ott lesz minden válságponton, és a magyarság, Európa utolsó bástyájaként, újra és újra meg fogja védeni a Kárpát-medencét! - hangzott el.

„Martonfa ki fog tartani!”

Mikor Mirkóczki Ádám színpadra hívta volna Bosnyák Attila Andrást, az apró, ám országos hírnévre szert tevő település, Martonfa polgármesterét, emlékeztette a hallgatóságot Orbán Viktor korábbi kijelentésére, mely szerint be kell zárni a táborokat, és újat pedig nem fognak nyitni...
 
A sajtóból értesültem arról az antidemokratikus döntésről, hogy a 228 fő által lakott falu mellé egy 1000 bevándorlót befogadni képes menekülttábort akar a kormány felhúzni, amelynek éves üzemeltetési díja 1,6 milliárd forint – idézte fel az eseményeket Bosnyák Attila András.
 
 
Hogy mi kerül ennyibe? A fűthető, légkondicionált, konditeremmel, imahelységgel és dohánybolttal ellátott konténertábor nem olcsó mulatság.
 
A polgármester elárulta, miután megtudta, hogy egy migránsra egy hónap alatt a magyar adófizetők pénzéből a magyar állam 135 ezer forintot költ, és ehhez hozzárendelte a településvezetőként megkeresett 97.000 forintos bérét,
átfutott a fején az a gondolat, hogy fogja a családját, és Szerbiából ő is átszökik a határon.
Majd a viccet félretéve emlékeztetett, ha ezt az összeget a magyar családokra költené a Fidesz-kormány, visszaszoríthatóvá válna a kivándorlás is.
 
 
Ugyanakkor jó hírrel is szolgált, a vele kapcsolatban álló polgármesterek 80-90 százaléka a „mi oldalunkon áll”, azonban Bosnyák azzal árnyalta a képet, hogy a többség fél kiállni a nyilvánosság elé a véleményével, hiszen így eleshetnek az állami támogatásoktól (is).
Azonban egy polgármesternek nem a kormánynak, hanem a választóinak kell megfelelnie, s ha erre nem képes, mondjon le a pozíciójáról.
Bosnyák Attila András ugyanakkor nem felejtette megköszönni a támogatást, és kijelentette:
Martonfa ki fog tartani!

Magyarország a magyaroké

Vona Gábor, a Jobbik elnöke úgy reagált a párt szóvivőjének azon kijelentésére, miszerint a regisztráció a hazaárulás szinonimája, hogy
„az utóbbi idők eseményei bebizonyították, aki nem figyel oda, hogy mit mond a Jobbik, az pórul jár”.
A nemzeti ellenzék vezetője szerint két fontos gondolatot kell megértenünk a bevándorlás kapcsán.
 
Az egyik, hogy nem ringathatjuk magunkat abban az illúzióban, hogy ez egy lecsengő folyamat, hiszen ez még mindannak az előjátéka, amely még hazánkra vár. Vona Gábor emlékeztetett, az Orbán-kormány 2014 végén kapott titkosszolgálati jelentésekből jól tudta, hogy micsoda problémával nézünk farkasszemet, de az elmúlt egy évből mindössze
„egy GYODÁT tud felmutatni”.
A másik fontos kijelentés, hogy a humanitárius katasztrófa valójában nem a bevándorlókat, hanem a magyar lakosságot fenyegeti, és nemcsak államigazgatási, hanem közegészségügyi szempontból is.
Emberségesek vagyunk, tudjuk, hogy ők is áldozatok, de Magyarország nem tudja a problémáikat megoldani
– fogalmazott a pártelnök.
 
 
A baljós előjelek kapcsán felelevenítette, hogy néhány évvel ezelőtt még senki sem gondolta, hogy 2015-ben tranzitország leszünk a bevándorlók számára, most pedig azt tartjuk lehetetlennek, hogy célországa leszünk a népvándorlásnak. Pedig ez is ugyanúgy bekövetkezhet, ahogy a fenti példa mutatja. Éppen ezért ki kell jelentenünk, hogy
bár magyarként mindenkit szeretünk és tisztelünk, de Magyarország a magyaroké, ez jelszavunk, ezért küzdünk!
Vona Gábor megismételte a korábban elhangzott, a Jobbik által kommunikált megoldási javaslatokat; úgymint a regisztráció leállítása, és a határok lezárása. Ha az utóbbihoz a honvédségre van szükség, akkor hívjuk vissza őket Afganisztánból, és a katonáink tegyék végre azt, amire esküt tettek.
 
 
Fontosnak tartotta a bevándorlás belpolitikai vonatkozásait is elemezni. Egyrészt gusztustalannak nevezte Gyurcsány Ferenc vacsora-csatáját a szerencsétlen sorsú migránsokkal, másrészt kifejezte abbeli véleményét is, hogy ez nem pártpolitikai kérdés, hanem egy nemzeti ügy.
 
Ezt bizonyítva kijelentette:
azt szeretném, hogy a Fidesz oldja meg ezt a problémát, még akkor is, ha ezzel népszerűségre tesz szert. A Jobbik konstruktívan segíti ezt a folyamatot, együttműködik, hiszen egy katasztrófahelyzetben a nemzeti egység, ami számít.
Külpolitikai vonatkozásokat taglalva kifejtette, semmi sem írja elő, hogy a háborútól menekülő szírek Európa felé vegyék az irányt, hiszen több muszlim ország is szomszédos velük, véleménye szerint ott kellene kivárniuk a válság elmúlását. Hangsúlyozta, hogy ez a migrációs-hullám nagyhatalmak geopolitikai játszmájának a következménye, aminek a legfőbb felelőse az Egyesült Államok.
 
Az Európai Uniót egy béna kacsához hasonlította, ami csak hápogva nézi az eseményeket, miközben állandóan tömik.
Az EU jelenlegi vezetésének távoznia kell, mert nyilvánvaló módon katasztrófa helyzetbe sodorták a tagállamokat 
– szögezte le Vona Gábor.
 
Megjegyezte azt is, hogy sohasem az Iszlám ellen beszél, tiszteli a kultúrát, de csak a saját hazájában. Ezt egy példával magyarázta: ugyanúgy elítéli az Egyesült Államokat, amikor arab országokat bombáz, mint ahogy ellene van annak is, hogy Magyarország Iszlám ország legyen.
Számunkra a saját hazánk, a saját fajtánk a fontos, de ez mindig is így volt
– foglalta össze Vona Gábor.
 
 

 

A rendezvény végén Vári-Kovács Péter előadásában a demonstrálók meghallgatták a Szózatot, majd természetesen rendbontás nélkül befejeződött a Jobbik fővárosi tüntetése.