Egy lengyel képviselő visszavonatná Soros György állami kitüntetését

Kelet-Európában kezd egyre rosszabbul állni a liberális keresztapa szénája.

Úgy tűnik a Soros György által finanszírozott hálózat nemrég kiszivárgott machinációi és az európai államok belügyeibe való aktív beavatkozás bizonyítékai Lengyelországban is kezdik kiverni a biztosítékot.

A PiS képviselője, Krystyna Pawłowicz arra szólította föl a kormányt, hogy azonnali hatállyal vonják vissza a Soros Györgynek adományozott állami kitüntetést, a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének Lovagkeresztjét, mely a legmagasabb elismerés, amiben nem lengyel állampolgár részesülhet.

Az érdemrendet még 2012-ben, Bronisław Komorowski akkori elnöktől vehette át a kétes hátterű "üzletember", "Lengyelországért tett erőfeszítéseinek elismeréseként".

Ennél is fontosabb, hogy a volt alkotmánybíró kivizsgáltatná a milliárdos Stefan Batory Alapítvány révén Lengyelországban végzett tevékenységét is, mert szerinte erős a gyanúja annak, hogy a szervezet alkotmányellenes tevékenységet folytat.

Pawłowicz nyilatkozatában Sorost "nemzetközi balos bajkeverőnek" nevezte, aki

"nyíltan és pofátlanul antidemokratikus és lengyelellenes elemeket támogat, abban a szellemben, hogy aláássa a lengyel szuverenitást és az őshonos keresztény kultúrát".

A képviselő asszony szerint Soros többszörösen is megsértette a lengyel alkotmányt azzal, hogy fedett, a fennálló államrend ellen irányuló tevékenységet finanszíroz.

Pawłowicz felszólította a kormányt és az illetékes hatóságokat, hogy vizsgálják ki a milliárdos - akit nyilatkozatában csak "kártevőként" emleget - és szervezeteinek működését.

Soros Gyuri bácsi csaknem 8 millió dollárt költött arra, hogy beleszóljon az ügyeinkbe

Soros György megközelítőleg 8 millió dollárt költött 2014-ben olyan projektek finanszírozására, amelyek többé-kevésbé a magyar embereket is érintették. Volt itt minden: választási részvételre buzdítás, "szélsőségesek" monitorozása, "melegjogok" propagálása, "gyűlöletbeszéd" elleni küzdelem, magyarul minden, ami kapcsán be lehet avatkozni egy ország belügyeibe és közgondolkodásába.