Egymásnak esett Éden Nóra és a TV2 - a botrányos ágyjelenet után

Éden Nóra, azaz Stumpf Nóra személyiségi jogi pert indít a TV2 ellen, az Éden Hotel című valóságshow-ban történt erőszakos jelenet miatt. 

Az ügy sajtótörténeti érdekessége, hogy a comment.blog.hu állítása szerint a TV2 felhívta az Index.hu szerkesztőségét és előzetesen kijelentette, hogy minden sajtótermékeket beperelnek, amely Nóra szerintük hamis állításait utánközli. Ezért az esetről mi is körülbelül ennyit írhatunk. A TV2 ugyanakkor közleményt adott ki. Emlékeztetett, a nem kellő érzékenységgel megszerkesztett áprilisi adás után a nézőktől bocsánatot is kért. A tévécsatorna hibájának elismerése és szerkesztési gyakorlatának felülvizsgálatán túlmenően azonban, állítása szerint:

“számos további olyan felvételt is visszatartott, azaz nem engedett képernyőre a későbbiekben sem, amelyek egyértelműen a műsor szereplőjét, Nórát hozták volna - a mostani nyilatkozatát is több ponton cáfoló - kellemetlen helyzetbe"

Nóra a Heti Válaszban azt mondta, hogy a TV2 először egy négyperces vágott változatot mutatott be, majd a tévé közzétette az eredeti, közel háromnegyed órás jelenetet is, azonban így sem láthattak a nézők mindent. Ezzel a valóságshow-szereplő is tulajdonképpen ugyanazt mondja, mint a kereskedelmi csatorna: nem minden felvétel került bemutatásra. Ezért elképzelhető, hogy majd a bíróság elemezheti a valóságshow kivágott jeleneteit.

Tegnap a TV2 azt mondta a cink.hu szerint, hogy ma délelőtt tételesen reagálnak volt játékosuk, a szexuálisan zaklatott Stumpf Nóra vádjaira. Eddig a csatorna azonban nem felelt. A TV2 állítása szerint kezdetektől nyitott volt az érdemi párbeszédre, ennek ellenére csupán egy alkalommal sikerült Nórával és ügyvédjével találkozni, ekkor azok nem kérték a műsor későbbi adásainak megvágását, korlátozását, anyagi követelést fogalmaztak meg.

Korábban a Jobbik is tiltakozott az Éden Hotelben történt erőszak, és annak bemutatása ellen, ezt Dúró Dóra országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke jelentette be. Eljárást is indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Éden Hotel című műsor miatt "a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére" a TV2 médiaszolgáltatójával szemben.