Együtt, Bajnai Gordon nélkül

Nem elég, hogy a törpe minoritás Együtt „támogatottsága” szinte már mérhetetlen, most még alapítója is elhagyja a süllyedő hajót.

Bajnai Gordon mióta csúfosan megbukott ellenzéki törekvéseivel és politikai ambícióival az országgyűlési választáson, egyre inkább háttérbe húzódott. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy hivatalosan is kifarol az általa életre hívott Együtt mögül, és már a február 14-i tisztújításán sem indul a párt országos politikai tanácsának elnöki tisztéért.

Bajnai Gordon politikai ambícióit érezhetően a tavaly áprilisi választási eredmény törte derékba, az Együtt ugyanis csak három mandátumot tudott összekaparni, így a párt frakció nélkül maradt. Bajnainak ezután már kedve sem volt beülni az Országgyűlésbe. Az első jelentős hátralépésre szeptemberben került sor, amikor az Együtt bejelentette, hogy egykori alapítójuk a döntően nyugdíj-megtakarítások közcélú beruházásokba befektetésével foglalkozó, francia hátterű multinacionális cég, a Meridiam operatív ügyvezetője lesz. Akkor még elhangzott, hogy Bajnai továbbra is „stratégiai tanácsokkal” fogja segíteni az országos párttanács elnökeként a pártot.

Úgy tűnik, hogy már erre sincs ambíciója. A Magyar Nemzetnek Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke azt nyilatkozta, hogy a januári első elnökségi ülése után megkezdődött jelölési folyamat során ő kapott elnöki jelölést, amit el is fogadott.