Elhúzódó vita a köztévés vitáról: Magyar Péter szerint nem lehet megtartani ilyen feltételekkel

Elhúzódó vita a köztévés vitáról: Magyar Péter szerint nem lehet megtartani ilyen feltételekkel

Eddig nagyon nem úgy néz ki, hogy a mostani EP-választások előtt végre valódi tévévitát rendeznének, ezt a Tisza Párt feje is kifogásolja, ráadásul a fideszes hírhamisítással egyetemben a szűkös időkeretet sem fogadja el. FRISSÍTÉS: Magyar Péter tüntetést szervez a köztévés vita napjára és helyszínére.

Tegnap kiderült, amit eddig is mindenki sejtett, hogy a Fidesz, Deutsch Tamás és a propagandatelevízió fél attól, hogy 14 év után végre legyen egy valódi politikai vita a “köz”televízióban - így üti fel szerdai posztját a Facebookon Magyar Péter.

Természetesen azokkal a feltételekkel, amiket Papp “Hírhamisító” Dániel és Rogán Antal diktálnak, nem lehet vitát tartani. Az nem vita, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nulla százalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg és mindenki kap összesen 7 (!) percet, hogy elmondjon egy monológot és aztán 1 percet kap, hogy reagáljon a másik 10 résztvevő által elmondottakra

– fejtegette a Tisza Párt listavezetője.

Magyar úgy látja: "a hatalmi elit retteg, hogy esetleg eljutna több millió honfitársunkhoz, hogy miként tették közösen tönkre a hazánkat és hogyan vált Magyarország az unió második legszegényebb és legkorruptabb tagállamává, miközben negyvenezer milliárd forint érkezett az uniótól, és hogy miként tették tönkre a magyar oktatást és az egészségügyet és szinte mindent".

Az ellenzéki párt alelnöke felidézte, Papp Dániel "azt hazudta a diktátumnak is felérő levelében, hogy azokról a témákról engedi “vitatkozni” a meghívottakat, amiket az Eurobarometer kutatása szerint az európai emberek a legfontosabb témáknak tartanak az EP-választás kapcsán". De ehhez nem azt a négy témát nevezte meg, amit valóban a legégetőbb kérdésnek tartanak az európaiak, ugyanis az EU biztonsága, a migráció, a mezőgazdaság és a demokrácia helyett a következők azok:

🔵 a társadalmi kirekesztettség,

🔵 a közegészségügy,

🔵 új munkahelyek teremtése, és

🔵 az EU biztonsága.

A magyarok szerint pedig az alábbi ügyek a legmeghatározóbbak:

🔴 a közegészségügy,

🔴 új munkahelyek teremtése,

🔴 Európa jövője, és

🔴 a társadalmi kirekesztettség.

Ezután levél formátumban Magyar Péter azt írta:

"Papp Dániel,

A magyar emberek nevében felszólítom, hogy a magyar adófizetők pénzéből működő “köz”média vezetőjeként fejezze be a hazudozást, a hírhamisítást, az uszítást és biztosítsa, hogy a közmédia tegyen eleget a jogszabályban foglalt tájékoztatási kötelezettségeinek.

Felszólítom, hogy a “közmédia” haladéktalanul kezdjen egyeztetést a pártok képviselőivel egy valódi politikai vita feltételekről és biztosítsa, hogy a magyar emberek tájékozódhassanak az általuk sorsdöntőnek ítélt kérdésekről.

Felszólítom, hogy biztosítsa annak lehetőségét, hogy a legnagyobb ellenzéki párt listavezetőjeként élő adásban ismertethessem a TISZA párt programját a magyar emberekkel és hogy reagálhassak a “köz”média által terjesztett aljas, hazug rágalmakra és uszításokra."

Kérem a vitára meghívott pártok képviselőit, hogy csatlakozzanak a Tisza Párt felhívásához. Azon pártok, amelyek nem emelik fel a hangukat a propagandaminisztérium és a “köz”média feltételei és hazugságai ellen, mind részesei a Fidesz hazugsággyárának

– húzta alá bejegyzése végén Magyar Péter.

FRISSÍTÉS: Magyar Péter tüntetést szervez a köztévés vita napjára és helyszínére:

„Mindenkit várunk május 30-án 19.00 órától Budapesten a Várkert Bazár elé, ahol a közmédia hírhamisító vezetője meg akarja rendezni a listavezetői” – írta az erről szóló facebook-bejegyzésben. Hozzátette: A helyszín emblematikus, hiszen itt szokta tartani a miniszterelnök az évértékelőit és innen pár méterre szokott a veje a Félix nevű luxus étteremben a fideszes elittel pezsgőzni.

(Címlapkép: Magyar Péter - Béli Balázs/Alfahír)