Eljött az idő: Budapest vezetésének végre foglalkoznia kell a tranzitzónákkal!

Viszont nem dönthetnek a fejünk fölött! A Jobbik népszavazást szorgalmaz.

Elég volt abból, hogy a fejünk fölött, a megkérdezésünk nélkül döntenek! - szögezte le Tokody Marcell Facebook bejegyzésében, amelyben bemutatta azt a módosító indítványát, amelyet a szerdai napon benyújt a Közgyűlés elé.
 
"Álláspontom szerint az a kérdés, hogy Budapesten létre jöhessenek-e tranzitzónák, amelyek sajnálatos módon a gyakorlatban ideiglenes menekülttáborként funkcionálnak, van olyan súlyú, hogy a budapestiek közvetlenül, helyi népszavazás során döntsenek róla.Ugyanilyen lényeges kérdés, hogy menekülttáborokat akarnak-e a budapestiek a főváros területén vagy sem" - fogalmazott a nemzeti ellenzék politikusa.
Ismert, a Jobbik egyedüli pártként valóban komolyan vette a Budapesten kialakított tranzitzónák okozta kihívásokat, problémákat. Ennek megfelelően hétfőn reggel jobbikosok és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai foglalták el a verseny utcai Novák piac területét, ahová Tarlós Istvánék 373 millió forintból költöztetnék át a budapesti pályaudvarok tranzitzónáit. A jobbikosok és vármegyések lelakatolták a piac bejáratait, illetve nemzeti színű zászlókat tűztek ki.
Aggódva figyeljük az utóbbi napok eseményeit, nemcsak Budapesten, hanem egész Magyarországon
- nyilatkozta lapunknak Stummer János, a Jobbik budapesti regionális igazgatója a blokád alá vett piacnál.
 

Legyenek-e tranzitzónák, ideiglenes, illetve állandó menekülttáborok Budapesten?Elég volt a abból, hogy a fejünk fölött, a megkérdezésünk nélkül döntenek!Döntsenek a budapestiek! HELYI NÉPSZAVAZÁST!

Posted by Tokody Marcell Gergely on 2015. szeptember 1.

Mindenesetre most a városvezetés térfelén pattog a labda.

Hiszen Kocsis Máté, a Fővárosi Önkormányzat önkormányzati és rendészeti tanácsnoka augusztus 27-én - miután áttekintették az illegális bevándorlással kapcsolatos jelenlegi budapesti helyzetet az érintett szervek vezetői - azt közölte az MTI-vel: 373 millió forint elkülönítésére tesznek javaslatot a Fővárosi Közgyűlésben.
 
A testület elé benyújtott, a fővárost érintő migrációs helyzettel kapcsolatos előterjesztésben olvasható tájékoztató szerint több mint 29 millió forintba került a fővárosi cégeknek a budapesti tranzitzónák kialakítása és működtetése augusztus 16-ig.
 
Tudósítónk a helyszínen tartózkodik, és természetesen beszámolunk a Fővárosi Közgyűlés eseményeiről.