Ellenzékből is képesek vagyunk kormányozni

A Jobbik ismét képes volt egy nemzeti ügyben rákényszeríteni akaratát a kormányra.

A betelepítés minden formája ellen

"A Jobbik támogatja a népszavazás megvalósulását, saját szimpatizánsainkat arra fogjuk biztatni, hogy nemmel szavazzanak a kérdésre"

- jelentette ki a pártelnök, majd hozzátette, hogy a Jobbik abban érdekelt, hogy érvényes és eredményes legyen a kezdeményezés.

Elmondása szerint a Jobbik konkrét javaslatokkal készül a holnapi ötpárti egyeztetésre, hiszen azt ők maguk is kezdeményezték.

Vona utalt a párt évadnyitóján elhangzott kijelentésére, és közölte: a mostani helyzetben lényegében megvalósult az ellenzéki kormányzás, és már nem először sikerült rákényszeríteniük akaratukat a Fideszre.

Elmondta, ugyan a kormánypártoknak kellett pár hónap gondolkodási idő, de végül belátták, a Jobbik 2015-ös népszavazási javaslata az egyetlen járható út, hogy Brüsszel felé jelezzük, nem kérünk a kvótákból.

Leszögezte, a Jobbik a következő választásokon a Fidesz leváltására készül:

"2018-ban vagy mi váltjuk le a Fideszt, vagy senki. Az emberek számára lényegében ez lesz a kérdés. Ha kormányváltást akarnak, akkor a Jobbikra kell, hogy szavazzanak."

Pont ez a szándék hívta életre az egészségügy, az oktatás és a korrupció területeivel foglalkozó Valódi Nemzeti Konzultációt, amivel a párt a kormányváltás fő sodratát kívánja megteremteni.

Nemzeti ügy

Vona szerint a népszavazás viszont nem belpolitikai, hanem nemzeti ügy, amibe nem szabad belekeverni a pártpolitikai csatározásokat. Magyarországnak meg kell üzennie mindenkinek, aki kötelező betelepítést akar ránk kényszeríteni, hogy nem kérünk belőle.

A pártelnök a kvótát a társadalmi feszültségek, a kulturális összeütközések, a no-go zónák és az ezekből következő terrorizmus, tehát összességében a multikulturalizmus előszobájának nevezte. Szerinte csírájában, a kvóta elutasításával kell elfojtani ennek bevezetési kényszerét Magyarországon.

A pártelnök, magyar állampolgárként felszólította a baloldalt, hogy fejezzék be a hisztit, egyszer az életben legyenek képesek arra, hogy félretegyék a belpolitikai érdekeiket, és nemzetben gondolkodjanak.

"Vegyenek példát rólunk, mi képesek vagyunk erre"

- fogalmazott Vona.

Egy szebb jövő a cél

Nem bírom Orbán Viktort. Köpni tudnék attól, ami a Nemzeti Választási Iroda előtt történt. Igen, szeretném börtönbe juttatni azokat a korrupt gazembereket, akik a kormányban vannak és a kormány körül lebzselnek. Jobb egészségügyet, színvonalasabb oktatást, magasabb béreket, és egy boldogabb, szabadabb Magyarországot akarok, mondta a politikus, és hozzátette, tudja, hogy ehhez a "Fidesz testén keresztül vezet az út".

Szavai szerint azzal, hogy a baloldali pártok ezeket a belpolitikai célokat nem képesek elkülöníteni a nemzeti ügyektől, azt bizonyítják, hogy ők egy felelőtlen politikai közösség, sőt közvetve Orbán Viktor és a Fidesz malmára hajtják a vizet.

A tegnap benyújtott alkotmánymódosítással kapcsolatban úgy fogalmazott, az a jogi bizonytalanságok eloszlatásának eszköze, ami egyértelművé teheti, hogy lehessen ebben a témában népszavazást tartani.

Még egyszer kihangsúlyozta, hogy a Jobbik a népszavazással a kvóta, a relokáció, a visszatoloncolás és a betelepítés minden formáját elutasítja, és a párt ebből a pozícióból készül a holnapi egyeztetésre.