Szilágyi György: sok munka vár ránk, de a szavazókkal összefogva, közösen győzni fogunk 2022-ben

Szilágyi György: sok munka vár ránk, de a szavazókkal összefogva, közösen győzni fogunk 2022-ben

Az ellenzéki előválasztás végleges eredményeiből kiderült, hogy Budapest 14. választókerületében a jobbikos Szilágyi György magabiztosan verte szocialista vetélytársát.

Az LMP, Momentum, DK, ÚVNP, MMM által is támogatott Szilágyi György 5132 szavazatot kapott (62,36%),

míg szocialista ellenfele, a Párbeszéd támogatását is bíró MSZP-s Lukoczki Károly 3098 voksot húzott be (37,64).

A magyar néppárt politikusát telefonon értük utol, hogy megtudjuk, miként értékeli az eredményt, illetve, hogy mit gondol, az előválasztásról, mint politikai innovációról.

Szilágyi úgy látja,

ahogyan az első országos ellenzéki előválasztás, úgy az ő győzelme Budapest 14. választókerületében megszületett győzelme is történelmi pillanat volt, hiszen személyében először tudott jobbikos jelölt nyerni egyéniben Budapesten.

"Természetesen csak a köszönet jut eszembe. Köszönöm minden választónak, aki részt vett az ellenzéki előválasztáson, külön köszönet azoknak a csapatomnak, az aktivistáknak és azoknak, akik szavazatukkal lehetővé tették, hogy 2022-ben legyőzhessem a Fideszt a körzetemben!" - mondta, kiemelve, hogy ez nem egyedül sz ő sikere, hanem egy nagy csapaté.

A magyar néppárt politikusa hangsúlyozta, jövőre Rákosmentén és Kőbánya-Kertvárosban is le kell győznünk ahhoz a Fideszt, hogy változás legyen az országban.

Ehhez még nagyon sok munka vár ránk, de a szavazókkal összefogva közösen győzni fogunk 2022-ben

- fogalmazott.