Ellopta a pizzafutár kocsiját, majd egy ház falának vezette az alkalmi „segítő”

Ellopta a pizzafutár kocsiját, majd egy ház falának vezette az alkalmi „segítő”

Ráadásul az út szélén hagyta a súlyosan sérült pizzafutárt. A 34 éves egri férfi legjobb esetben három évet kaphat.

Az Egri Járási Ügyészség a többszörös visszaeső bűnelkövetőt – vagyon elleni bűncselekmények mellett – közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja – zámolt be az Ügyészség sajtóközleménye.

Azt mondta segít megkeresni a pizza megrendelőjét, ezért lopta el a pizzafutár kocsiját.

A vádirat szerint a terhelt, egy 34 éves férfi, 2021. november 18-án délután Eger Verőszala elnevezésű városrészében tartózkodott, amikor az utcán arra lett figyelmes, hogy a közelében megáll egy pizzaszállító autó, melynek sofőrje járművét elhagyva hiábavalóan keresi az általa kivitt ételszállítmány megrendelőjét. A férfi ezt kihasználva beült a vezető ülésébe, majd onnan ajánlotta fel, hogy segít megkeresni az illetőt. E szavak kíséretében beindította a motort, így az ételszállítónak nem maradt más lehetősége, mint gyorsan beugrani az anyósülésre.

Amint az ajtó becsapódott, a vádlott a gázra taposott, és figyelmen kívül hagyva az érvényes sebességkorlátozást cél nélkül száguldozni kezdett a környező utcákon.Ennek rövid időn belül az lett a vége, hogy az autó oldalával meghúzott egy parkoló személygépkocsit, melyről letört a visszapillantó tükör, ami berobbantotta a száguldó jármű jobb első ajtaján az ablaküveget. A jogosítvánnyal nem rendelkező önkéntes sofőr ettől úgy megrémült, hogy néhány bizonytalan mozdulat után a kocsit nekivezette egy közeli ház falának.

A balesetben a pizzafutár súlyos sérüléseket szenvedett, melyek miatt csak négykézláb tudott kimászni a roncsból.

A vádlott látta ezt, de nem segített, ehelyett elfutott a helyszínről. A rendőrség a történtek után nem sokkal megtalálta az elkövetőt, akit a bíróság később letartóztatott. A férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a korábban több lopást is elkövető terhelttel szemben beismerése esetén három év fegyházbüntetést, két év közúti járművezetéstől eltiltást és három év közügyektől eltiltást szabjon ki, egyben kötelezze a férfit az eljárásban eddig felmerült többszázezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére.

(Címlapkép: Agra Tv Bt)

Elrendelték a benzint szétlocsoló majd rokonai és a rendőrök felrobbantásával fenyegető férfi letartóztatását