Előválasztás: itt a szavazópontok listája

Előválasztás: itt a szavazópontok listája

Az előválasztás honlapján közzétették a második forduló szavazópontjainak listáját. Ebben a körben már csak az együttműködő ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltjére lehet szavazni.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Mint ismert, az első fordulót a DK-s Dobrev Klára nyerte meg, de nem szerezte meg a leadott szavazatok több mint felét, így a második fordulóba jutott még Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és az LMP közös jelöltje, valamint Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője is. Egyhetes huzavona után azonban pénteken Karácsony Gergely bejelentette visszalépését, és arra kérte szimpatizánsait, a második fordulóban Márki-Zayt támogassák.

Karácsony Gergely visszalép Márki-Zay Péter javára a második fordulóban

A Kossuth Lajos téren tartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Karácsony Gergely, hogy visszalép az ellenzéki előválasztás második fordulójában Márki-Zay Péter javára. Karácsony azt mondta, hogy könnyű szívvel fejezi be miniszterelnök-jelölti kampányát, mert egyébként sem akart eredetileg indulni a pozícióért és arra kéri az eddig őt támogató pártokat és szervezeteket is, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a második fordulóban.

Az előválasztási honlap tájékoztatása szerint a második fordulóban az egész ország egy választókerületnek számít, így a választók az ország bármely szavazópontján voksolhatnak, illetve újfent lesz lehetőség internetes szavazatleadásra is.