Jakab: "Az új nemzeti egységkormány zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben!"

Jakab: "Az új nemzeti egységkormány zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben!"

Nagyon sok különbség van köztem és Orbán Viktor között: nyilván ő lop, én pedig nem. De a másik nagy különbség, hogy a miniszterelnök úr a budai várból szeret letekinteni a magyar vidékre és megmondani, mik a magyarok problémái. Én viszont járom az országot és megkérdezem őket

- hangoztatta sajtótájékoztatón Jakab Péter, a Jobbik miniszerelnök-jelöltje, aki a Dunakeszi központú Pest megyei 5. választókerület előválasztási jelöltjével, Dorosz Dáviddal volt jelen a városban pénteken.

Az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje Facebook-oldalán is közvetített tájékoztatón Jakab arról is szólt, hogy a leggyakoribb kérdés, amit feltesznek neki, az az, hogy lesz-e elszámoltatás.

A valódi rendszerváltás az elszámoltatással kezdődik. 2022-től ez az ország nem lehet egy következmények nélküli ország 

- hangsúlyozta a kérdés kapcsán, egyben leszögezte: az EU második legszegényebb nemzete vagyunk. és a mi kormányunk a legkorruptabb jelenleg. S úgy látja, a kettő között van összefüggés.

Jakab Péter szerint alapvetően emiatt nem jut bérekre, nyugdíjakra, egészségügyre és oktatásra elegendő pénz Magyarországon.

De jut pénz 70 milliárdos vadászati kiállításra, 150 milliárdos atlétikai stadionra, 500 milliárdos kínai egyetemre, vagy éppen 1700 milliárdos Budapest-Belgrád kínai vasútra

- sorolta, majd kiemelte:

"Az új nemzeti egységkormány zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben!"

A Jobbik elnöke kijelentette, hogy ezért a kormányváltás utáni első napon kezdeményezni fogják hazánk csatlakozását az Európai Ügyészséghez. Emellett román mintára ennek a magyar megfelelőjét is felállítják. Felhívta a figyelmet, hogy a szomszédos országban nem csupán börtönt, hanem vagyonelkobzást is elértek a hatóságok már tucatnyi korrupt politikus esetében.

Jakab szerint a 6000 milliárd forintos helyreállítási alap biztosította összegből ezáltal "csodákat lehetne tenni". Ennek fényében megígérte, az új kormány megalakulásakor "a bűnnek nem lesz színe, csak elkövetője, aki lop, annak számolnia kell a következményekkel". Mint fogalmazott:

Nagyon komolyan mondom, hogy az elszámoltatás lesz az új kormány hitelességpróbája.

Hozzátette, hogy ehhez nem brüsszeli pénz kell, hanem "kőkemény akarat", ami bennük megvan.

Az előválasztási indulásában a Jobbik által is támogatott Dorosz Dávid, a térség egyéni jelöltje pedig arról beszélt, hogy valódi képviseletre van szüksége ennek a körzetnek is, ugyanis szerinte azt Tuzson Bence jelenleg nem teljesíti. Úgy véli, Tuzson egy dologban jeleskedik: "a bizniszelésben és, hogy kiszolgálja a fideszes haverokat". Ezért a közérdekű adatigényléseikre Doroszék Tuzson-aktákat állítottak össze.

Egyre több csontváz dől ki a szekrényből, egyre több olyan ügyet látunk, melyek egy fideszes szűk kör gazdagodását segítik

- fűzte hozzá az ellenzéki politikus, aki szerint ez nagyban akadályozza a térség fejlődését. Majd Dorosz szintén aláhúzta, hogy ezért is szorgalmazzák a korrupcióellenes ügyészség felállítását a kormányváltás után.