Brenner Koloman Sopronban: "Egy tisztességes polgárember már soha nem szavazhat a Fideszre"

Brenner Koloman Sopronban: "Egy tisztességes polgárember már soha nem szavazhat a Fideszre"

Brenner Kolomannal, a Jobbik soproni térségben induló jelöltjével folytatódott Jakab Péter országjárása, melynek szerda késő délutáni utolsó utcafórumhelyszínén, a leghűségesebb város Széchenyi szobránál beszélt a láthatóan nagy számú hallgatóság előtt. 

A Győr-Moson-Sopron megyei 4-es választókerület központjában a párt miniszterelnök-jelöltje már az esemény elején rávilágított: 

Olyan miniszterelnökünk van, aki nem megy ki a nép közé, nem áll ide elétek, inkább óriásplakátokkal meg konzultációkkal üzen. Azonban a magyar valóság nem látható a Budai Várból 

- fűzte hozzá Jakab.

A soproniak előtt az ellenzéki pártelnök arról beszélt, hogy a valóság az, hogy a hazánkból történő kivándorlás nagyon komoly probléma, és azt kell elérni, hogy a magyar ember a saját szülőföldjén tudjon boldogulni.

A jelenlegi helyzeten pedig változtatni kell - mondta, hozzátéve, hogy az idősebbek egy másik jelentős problémával is szembesülnek, mégpedig azzal, hogy a férfiak nem tudnak 40 év munka után nyugdíjba vonulni:

Jelenleg 10-ből 6 férfi soha nem lesz nyugdíjas, még az előtt meghal

- ismertette az önmagáért beszélő demográfiai adatot.

Jakab személyes beszámolók alapján azt is felvázolta, hogy a rendvédelmisek, az egészségügyben dolgozók munkakörülményei sem épp a legrózsásabbak.

A pártelnök azt is kiemelte, hogy a fiatalok döntő hányada pedig már régóta egy érdemi bérlakásépítési programra vár, hogy időt nyerjenek az anyagi megerősödéshez. A diákság jelentős része pedig a leterheltséget eredményező és elavult közoktatástól szabadulnának

Jakab Péter elmondása szerint

őt nem az érdekli, hogy melyik lesz a legerősebb ellenzéki párt, hanem az, hogy egymással együttműködve legyőzzék ezt a rendszert, és megadják Magyarországnak azt, amit "a nagy rendszerváltók" ígértek, az Orbánok meg a Kövérek, szabadságot és jólétet, csakhogy pont ez a kettő nincs

- fogalmazta meg.

Brenner Koloman mint a Jobbik előválasztási jelöltje szólt a jelenlévőkhöz, mint fogalmazott, őt valóban soproni polgárként úgy nevelték, hogy mindig szem előtt tartsa a munkát, az alázatot és a becsületet.

Jól emlékszem a rendszerváltásra, nekünk nem ezt ígérték, hanem jólétet és szabadságot, és hogy nem azonnal, de nem sokára úgy fogunk élni, mint Ausztriában

- elevenítette fel egyetemista korának emlékeit.

Brenner elmondta, most ehhez képest át kell járni oda tankolni, mert a benzin jobb minőségű, mint itthon, noha árban ugyanannyi. Ahogy ez bizonyos élelmiszercikkek, például a csokoládé esetében is így van.

Szerinte a Fidesz ki akarja vezetni hazánkat az Európai Unióból, megint lesz határellenőrzés, ha ők maradnak 2022 áprilisában.

Nem lehet, hogy Orbán Viktor egypárti túlhatalma a magyar polgárok jólétével szemben visszazuhítson minket egy keleti despotizmusba!

- húzta alá a jobbikos politikus, aki elmondása szerint azért lépett be egyetemi vezetőként a politikába, hogy elküldje őket oda, ahova valók, "a történelem szemétdombjára".

Brenner aláhúzta:

Ennek a rendszernek véget kell vetnünk, mert mi arra születtünk, soproni polgárokként különösen, hogy szabadságban és jólétben éljünk, és nem egy ilyen félfeudális rendszerben!

Arra is kitért, hogy a Parlament külügyi bizottsága tagjaként mindig felszólalt az ingázók biztonsága és jóléte érdekében.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese beszélt az önkormányzatok megerősítéséről, valamint az uniós források megfelelő felhasználásáról is, mely utóbbi révén a szolgáltatások és a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztését kell előtérbe helyezni, nem pedig a német multinacionális cégeknek - érvelt, azzal folytatva:

Ők köszönik, anélkül is nagyon jól elműködnek és viszik ki a profitot.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő ugyanakkor hozzátette, kellenek a multik is, de nem kizárólag.

Brenner Koloman leszögezte,

a magyar kkv-k támogatását és a magasabb hozzáadott érték termelését tartja fontosnak, mert úgy látja, ezáltal végre elindulhat a bérfelzárkóztatás.

A Jobbik az ellenzék egyetlen jobboldali keresztény-szociális pártjaként azért állt ki a magyar munkavállalók mellett, mert a fideszes vádakkal ellentétben mi abban hiszünk, hogy a jólét minden egyes embernek jár. És a keresztény erkölcs nem a Szájer József-féle alaptörvényben van

- hangsúlyozta Brenner.

Úgy látja, a helyi közbiztonság helyzetét a rendőrség azonnali megduplázásával kell orvosolni, ahogy azt a pártja már hosszú évek óta követeli. A soproni rendőröket leviszik a déli határvidékre ahelyett, hogy itt járnának el a helyiek védelmében - mondta az ellenzéki képviselőjelölt, aki szerint a határőrség felállítására van szükség.

Azért is dolgozunk, hogy a 21. században legyen végre modern oktatás

- hangoztatta Brenner, akinek meggyőződése, hogy a tudás és az információ évszázadában ez elengedhetetlen, miközben a Fidesz privatizálja az egyetemeket, 500 milliárdért hoz ide kínai egyetemet. Azon aggodalmát is kifejezte, amely a soproni egyetemmel és igazgatásával kapcsolatban zajlik.

Végezetül elmondta, kész programjuk van az egészségügyre, a rendvédelemre, az oktatás modernizálására, továbbá kész az ellenzéki kormányprogram első változata.

Bízik benne, hogy az, aki az elmúlt 32 évet akarja meghaladni, nem csak az utolsó 12 évet, az már az előválasztáson is Jakab Pétert fogja támogatni.

"Bármennyire is azt hiszik, hogy Sopron egy annyira fideszes város, de nem, hanem egy tisztességes polgárváros, és egy tisztességes polgárember már soha nem szavazhat a Fideszre!"

- zárta beszédét Brenner Koloman emlékeztetve, meggyőződése szerint az előválasztáson a szavazók "történelmet írhatnak" szeptember 18. és 26. között.